Eko 13. svibnja 2020.

Jesu li 'Ledeni sveci' krivi za lošije vrijeme ovih dana?

Foto: Sanjin Strukić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na katoličkom kalendaru u periodu od 11. do 15. svibnja slave se tzv. "ledeni sveci", koji su prema predaji zaslužni za naglo zahladnjenje koje nastupa obično nakon perioda toplog vremena krajem travnja te se savjetuje da se jakne ne pospreme dok ne prođe sv. Sofija koja se obilježava 15. svibnja.

U "ledene svece" ubrajaju se Sv. Mamericije (11. svibnja), Sv. Pankreacije (12. svibnja), Sv. Servacije, (13. svibnja), Sv. Bonifacije (14. svibnja) i Sv. Sofija (15. svibnja). Drugo ime Sv. Sofije je "ledena Sofija" zbog činjenice da mraz katkad može doći i sredinom svibnja. Zato su seljaci radove u vrtu planirali prema ovim datumima.

Zena-Kisobran Možda te zanima... Dva tipa meteoropata, saznaj koji si i koji simptomi su normalni! Zdravlje

Zahladnjenje i kiša koja je pogodila Hrvatsku poklopila s ledenim svecima koji prema meteorološkoj statistici redovito uništavaju poljoprivredne kulture kao i proslave na otvorenom. Prošle godine zahladnjenje je bilo drastično te je na Sv. Sofiju izmjereno samo 8 stupnjeva Celzijevih. Srećom ove godine Ledeni sveci nisu tako okrutni.

  • Default avatar -
    MarijaIvana

    Dobar dan svima, ja se zovem Marija Ivana, samohrana sam majka 3 djece iz Hrvatske i želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 90,000 eura od pouzdanog zajmodavca. Već sam dva puta postao žrtvom prijevare sa zajmovima, prije nego što sam upoznao gospodina Davea Thompsona, pročitao sam svjedočanstvo i kontaktirao ga. Zvao sam ovog zajmodavca čovjekom Božjim, jer je odgovarao na moje molitve za kredit.kontaktirajte putem e-pošte: westlakefinancehome@gmail.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.