Eko 06. listopada 2015.

Vikend na kestenijadi ili bundevijadi?

Kesten
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako je tjedan tek počeo, to nije razlog da ne planiraš što ćeš raditi za predstojeći vikend. Od 8. do 11. listopada nude se različiti programi za sve ljubitelje kestena, bundeva i prirode. Hrvatska Kostajnica, Lovran, Vrbovsko ponudit će zabavne programe čija je prva svrha uživanje u jesenskim plodovima - kestenima i bundevi

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

U Hrvatskoj Kostajnici od 8. do 11. održat će se 18. Kestenijada. Grad koji je dobio ime po kestenu očekuje tisuće posjetitelja iz raznih dijelova zemlje. Ove godine program će trajat četiri dana, a popularni Kesten cug vozit će iz Zagreba do Kostajnice 8., 10. i 11. listopada. Osim branja kestenja, gosti će moći uživati u raznim specijalitetima i zabavnom programu. Srednjovjekovnim danima u Starom gradu Zrinskih, predstavama i lunaparku za djecu. Pogledaj cijeli program i raspored vožnje vlakova.

Lovranski maruni

Na Kvarneru je Lovran pripremio čak tri vikenda posvećena marunima, prvi počinje ovog vikenda 10. i 11. listopada u selu Lignju, 17. i 18. listopada maruni se beru u Dobreću, a glava fešta održat će se od 23. do 25. listopada u Lovranu. Popularna Marunada održava se 42. put i kao svake godine glavni trg u Lovranu bit će centar događanja. Limena glazba, folklor, boćarski turnir, delicije od kestena, slastice, medice i rakije, domaće mlado vino pružit će posjetiteljima potpuni užitak.

Bundevijada u Vrbovskom

Bogatstvo jeseni pokazat će i Vrbovsko, Bundevijada će se održati 10. i 11. listopada i ponudit izložbu autohtone hrane i običaja. Okosnica cijele manifestacije su izlagači koji će dva dana od 10:00 do 18:30 sati na šarenim i lijepo uređenim štandovima predstavljati svoja poljoprivredna gospodarstva gdje nude domaće proizvode poput meda, sira, likera, slastica, suvenira i ukrasa.

Zanimljive recepte potraži na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.