Eko Eko dom 13. listopada 2016.

Keksi koji griju - inovativno rješenje za grijanje iz Beča

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U glavnom gradu Austrije poznati proizvođač napolitanki Manner u suradnji s gradskim energetskim poduzećem Wien Energie u pogon je pustio postrojenje koje će toplinskom energijom opskrbljivati domaćinstva u 17. bečkom okrugu.

Wien Energie i Manner zajedno se naime zalažu za energetski efikasan sustav grijanja. Višak topline nastao u proizvodnom procesu tvornice ubuduće će se direktno slati u lokalnu toplinsku mrežu u dužini od 3,5 km i koristiti za grijanje stanova i toplu vodu. Riječ je 1 MW kojim će se opskrbljivat 600 domaćinstava u neposrednoj okolini tvornice keksa.

Smanjenje emisije CO2 U Beču

Suradnja između gradskog poduzeća Wien Energie i poznatog bečkog proizvođača napolitanki tipičan primjer inovativnih energetskih rješenja u našem gradu. Tvornica napolitanki ulaganjem u nova postrojenja smanjuje emisiju CO2 u Beču za dodatnih 1.000 tona godišnje, što odgovara emisiji ugljikovog dioksida 240 obiteljskih kuća“, izjavila je prilikom puštanja u pogon novog postrojenja Ulli Sima, bečka gradska zastupnica za ekologiju.

Kako običnom vrećicom čaja očistiti dom i cipele?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.