Eko 09. svibnja 2016.

Krenula kampanja ''Biciklom na posao''

Vožnja_Bicikla_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sindikat biciklista pokrenuo je prvu hrvatsku biciklističku kampanju ''Biciklom na posao'' koja traje od 9. svibnja do 2. lipnja, a cilj je potaknuti građane da koriste bicikl kao prijevozno sredstvo pri putovanju na posao. Zanimljivost je ta da se kampanja temelji na natjecanju između registriranih organizacija, a pobjednici su oni s većim postotkom registriranih zaposlenika koji na posao dođu biciklom

Organizatori navode niz prednosti putovanja biciklom na posao, a neke od njih su instantno popravljeno raspoloženje i radna efikasnost, financijska ušteda,očuvanje okoliša i ušteda vremena zbog izbjegavanja gužvi na cestama.

Registracija je moguća putem aplikacije

U kampanji mogu sudjelovati i natjecati se za nagrade svi koji žive na području Hrvatske, a registrirati se možeš na www.biciklomnaposao.hr putem računala ili mobilne aplikacije ''Love To Ride'' za Android ili iPhone. Potrebno je samo odgovoriti na 5 pitanja te je nakon toga moguće u aplikaciji bilježiti vožnje biciklom i to ručno ili putem GPS-a.

Iz sindikata pozivaju sve koji se još nisu vozili biciklom na posao da se pridruže akciji jer u 2015. godini sudjelovalo je 4.135 ljudi i oko 240 novih biciklista, što su još uvijek male brojke za zemlju u kojoj živi više od 4 milijuna ljudi.

Pročitaj više o biciklističkoj tehnici za trošenje masti!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.