Eko Eko dom 14. prosinca 2016.

Iva Šulentić kao ambasadorica projekta "Eko paket"

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Počinje Eko-paket, projekt edukacije kompanije Tetra Pak i udruge Lijepa naša o zbrinjavanju i recikliranju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže. Organizatori i ambasadorica Iva Šulentić pozivaju eko škole i vrtiće da se uključe u projekt.

Tetra Pak i udruga Lijepa naša već šestu godinu zaredom provode edukativni projekt namijenjen hrvatskim eko školama i vrtićima o adekvatnom zbrinjavanju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže te važnosti brige za okoliš. U šest godina, zahvaljujući projektu Eko-paket, educirano je gotovo 40.000 djece diljem Hrvatske kako adekvatno prikupljati, razvrstavati i reciklirati otpad.

Vlada uvodi naplatu tankih vrećica za povrće u trgovinama?

Mališani na zabavan način uče o brizi za okoliš

Potičući djecu na prikupljanje i izradu radova od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže, mališani na zabavan način uče o ulozi čovjeka u brizi za okoliš. Razvrstavanje upotrijebljene ambalaže prvi je korak u lancu održivog upravljanja otpadom. Zahvaljujući adekvatnoj reciklaži, od otpada stvaramo vrijednu sirovinu koja se kasnije koristi za proizvodnju novog proizvoda, čime se doprinosi stvaranju kružnog gospodarstva.

Škole i vrtići koji su prijavljeni u projekt tijekom godine će sakupljati upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu i od nje izrađivati skulpture, čestitke ili crtane radove na tri zadane teme – klimatske promjene, zaštita šuma i reciklaža – te imati priliku osvojiti vrijedne nagrade.

 | Author: PR Foto: PR

Iva Šulentić, kao ambasadorica projekta već drugu godinu za redom, zajedno s organizatorima prenosit će najmlađima znanja kako prikupljati i reciklirati upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu.

Jako se veselim što sam i ove godine dio Eko-paket projekta i ne mogu dočekati radionice koje nas očekuju na proljeće. Prošlog tjedna sam posjetila eko vrtić u Malešnici gdje su djeca ususret blagdanima od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže izradila simpatičnog soba. Upravo to je jedan od super primjera kako klinci zajedno sa svojim tetama u vrtiću mogu biti kreativni i učiti o recikliranju na zabavan način.“

Škole i vrtići - priključite se projektu!

Želja organizatora je, uz primarnu edukaciju djece, osvijestiti škole, vrtiće i naravno roditelje kako bi primjerom vlastitog ponašanja najmlađima bili uzor. Pozivamo sve zainteresirane eko škole i vrtiće da se priključe projektu do kraja godine te na zanimljiv i kreativan način educiraju najmlađe.

Više informacija pročitajte na službenoj Facebook stranici Eko-paket Hrvatska i na mrežnoj stranici www.eko-paket.hr, a svoje prijave možete poslati na info@eko-paket.hr

4 eko navike Ive Šulentić!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.