Eko 16. kolovoza 2016.

Ipak su dvojčeki – čak dvije bebe pande rođene u zoološkom

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon što je bečki zoološki vrt Tiergartena Schönbrunn prošli tjedan objavio radosnu vijest o rođenju još jedne bebe pande - od 2007. do 2013. rođene su tri - ovog se tjedna uprava zoološkog vrta ponovno oglasila s viješću da se zapravo radi o rođenju panda blizanaca.

Zaposlenici bečkog zoološkog vrta na snimkama najprije su mogli raspoznati samo jednu bebu, no ubrzo su po zvukovima koji dopirali iz nastambe ustanovili da se mora raditi o dvije, što su kasnije pokazale i kamere.

Nije rijetkost da velike pande na svijet često donose blizance, a razvoj bečkih mladunaca u prvim je danima jako dobar. No, zbog činjenice da smrtnost velikih panda u prvoj godini života iznosi čak 50 posto davanje imena po kineskoj se tradiciji događa tek nakon 100 dana života. Kako bi se mladunci što bolje zaštitili, javnosti će biti prezentirani tek nakon četiri mjeseca života.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.