Eko 20. travnja 2019.

Kako su domaće i strane poznate osobe dekorirale dom za Uskrs i što su skuhale

Foto: Instagram/Denis Rajčić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Instagram nam vrlo često posluži kao inspiracija za uređenje blagdanskog stola, dekoraciju doma, ali i recepte u kojima uživamo

Brojne poznate osobe na svojim društvenim mrežama objavljuju slike svojih ukrašenih domova i blagdanskih stolova za svaku prigodu. Osim što nas ponekad znatiželja natjera da pogledamo o kakvoj se dekoraciji radi, možemo reći kako nam ponekad njihove ideje posluže i kao inspiracija. 

Uskrsne dekoracije Bojane Gregorić Vejzović

Glumica Bojana Gregorić Vejzović za svoju dekoraciju, prošle godine, izabrala je popularne cica-mace, grane iz porodice vrbe koje je stavila u prozirnu vazu te je na njih objesila nekoliko pisanica. Drvenu posudu obložila je zelenim listovima na koje je smjestila šarene pisanice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bojana Gregorić Vejzović (@bojana.g.v) on

 

Maja Šuput voli bijelu boju

Poznata pjevačica Maja Šuput, za prošlogodišnji blagdanski ugođaj u svom domu, izabrala je bijelu boju. Odlučila se za velike vaze iz kojih su virile grane i bijelo cvijeće, a bijela jaja bila su poslagana na pladnjevima. Također cijelom ugođaju su doprinijele i skulpture zečeva te veće jaje napravljeno od žica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by majasuput (@majasuput) on

Kris Jenner je prošlog Uskrsa za dekoraciju doma odabrala velikog uskršnjeg zeca u rozoj boji koji je zauzeo pola hodnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner) on

Marko Grubnić u plesu s ukrasima

Kad je u pitanju dekoracija uskršnjeg stola, mnogi daju sve od sebe kako bi mjesto okupljanja cijele obitelji zasjalo u novom ruhu. Jedan od onih kojima to svake godine polazi za rukom je i stilist Marko Grubnić, koji nas iz godine u godinu iznenadi. Prošle godine je tako za njegovim stolom prevladavala zlatna te plava i ružičasta boja. Na zlatnom pladnju bila su smještena ružičasta jaja, dvije skulpture zečeva u plavoj boji, velika ružičasta pisanica te torta koja je osmišljenja kao livada iz koje izviruje zec. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Grubnic (@markogrubnic) on

Svečani stol obitelji Klingor Mihić

I blogerica i kuharica Lana Klingor Mihić prošle je godine svoj stol uredila svečanije nego preostalih dana. Na stolu su se nalazile sadnice zumbula, a Lana je odabrala prekrasno posuđe u crveno - bijeloj kombinaciji koje zrači tradicijskim duhom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Klingor Mihić (@lanatheklingor) on

Martha Stewart, televizijska voditeljica, na svom Instagram profilu, podijelila je slike uskršnje dekoracije američkih blogerica koje nam mogu poslužiti kao inspiracija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martha Stewart (@marthastewart) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martha Stewart (@marthastewart) on

I američka stilistica Rachel Zoe, objavila je sliku stola od lani. Jednostavna, bijela dekoracija ovom blagdanskom stolu daje dozu profinjenosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel Zoe (@rachelzoe) on

Recepti koji će oduševiti tebe i tvoje goste

Desert koji će izazvati WOW efekt čim ga poslužiš dozi iz radionice Martine Palić koje stoji iza bloga MAKOLAND. Desert je osmišljen kao čokolada koja je ukrašena 'jajem na oko'. Kako je i sama Martina napisala na Instagramu, riječ je o jeftinom, jednostavnom te brzom receptu. Recept možeš pronaći na linku: http://mako.land/brza-i-jednostavna-diy-cokoladna-jaja-na-drugaciji-nacin/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKO (@mako.hr) on

Lana Klingor Mihić poznata je zaljubljenica u kuhanje pa tako često svoje recepte dijeli i na svom Instagram profilu. Jedan nam nas se posebno svidio, a Lana ga je objavila uoči prošlogodišnjeg Uskrsa. Riječ je o prepeličjim jajima na škotski način, a cijeli postupak i recept možeš vidjeti na linku ispod.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Klingor Mihić (@lanatheklingor) on

I kod food blogera Darka Kontina, pronašli smo recepte koji nam se čine idealnima da ih isprobamo baš za uskršnje praznike. Riječ je o pečenki svinjskog buta sa vrlo zanimljivim punjenjem od kruha, čvaraka i mladog luka. Ne sumnjamo kako će i tvoji ukućani lizati prste nakon  ovog slasnog jela, čiji recept možeš pronaći na linku: https://www.volim-meso.hr/rolano-pecenje-punjeno-cvarcima-i-kruhom/.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darko Kontin (@darkokontin) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.