Eko 02. siječnja 2021.

Trenutne aktivnosti na potresom pogođenim područjima

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL 02.01.2020., Petrinja - Pripadnici Crvenog kriza istovaruju donacije iz kombija. Vlada RH danasnji dan proglasila je Danom zalosti za sve stradale u potresu koji je pogodio Sisacko-moslavacku zupaniju 29. prosinca 2020. godine.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na potresom pogođenom području u posljednja tri dana (30.12.2020. – 1.1.2021.) Hrvatski Crveni križ podijelio je više od 129 tona hrane, više od 150 tisuća litara vode, više od 21 tisuću toplih obroka, 172 grijalice, 650 deka, 39 agregata, 700 paketa dječje hrane i opreme uz svu ostalu humanitarnu pomoć.


•    U posljednja tri dana podijeljeno je više od 129 tona hrane, više od 50 tisuća litara vode, više od 21 tisuću toplih obroka te 650 deka, 172 grijalice, 39 agregata i 700 paketa dječje hrane uz svu ostalu humanitarnu pomoć
•    U Petrinji su otvorene dvije nove lokacije za smještaj stanovništva i pružanje psihosocijalne pomoći i Usluge službe traženja nestalih te jedna dodatna lokacija za podjelu humanitarne pomoći
•    Donacije humanitarne pomoći u većim količinama za koje je potrebna kompleksnija logistika, a koje nisu odjevni predmeti, mogu se dostaviti na Zagrebački Velesajam
•    Žurne ekipe su i dalje na terenu, apeliraju na građane ako imaju informaciju da je nekom pomoć potrebna neka jave na broj 0800 11 88
•    Pozivaju se osobe koje su otišle iz stradalog područja u druga mjesta u Republici Hrvatskoj  da se jave u najbliže društvo Crvenog križa kako bi preuzeli paket pomoći
•    Donirati se može putem telefonskog broja 060 9011

Na potresom pogođenom području u posljednja tri dana (30.12.2020. – 1.1.2021.) Hrvatski Crveni križ podijelio je više od 129 tona hrane, više od 150 tisuća litara vode,  više od 21 tisuću toplih obroka, 172 grijalice, 650 deka, 39 agregata, 700 paketa dječje hrane i opreme uz svu ostalu humanitarnu pomoć.


Važno je istaknuti kako je osobama s područja pogođenih potresom izuzetno važna i psihosocijalna podrška koju je, u posljednja tri dana, Crveni križ osigurao za 1600 osoba te organizirao 33 aktivnosti na otvorenom.

Možda te zanima... Ljudi različito reagiraju na potres, a kako bi se izbjegle posljedice ovo je bitno Zdravlje

Otvorene su dvije dodatne lokacije u Petrinji na kojima su smješteni stanovnici potresom pogođenih područja gdje im je na raspolaganju Usluga službe traženja nestalih, ali i psihološka pomoć:

•    Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Trg matice hrvatske
•    Područna škola Češko Selo


Uz postojeće lokacije na kojima se dijeli humanitarna pomoć u Petrinji je otvorena dodatna kod Lidla, Sisačka ulica 1a. Nastavlja se podjela na svim postojećim lokacijama te po stradalim selima Sisačko-moslavačke i dijela Zagrebačke županije.
Donacije humanitarne pomoći u većim količinama za koje je potrebna kompleksnija logistika, a koje nisu odjevni predmeti, mogu se dostaviti na Zagrebački Velesajam, paviljon broj 6. Na istom mjestu svi koji pripremaju tople obroke za stanovnike pogođenih područja mogu preuzeti namirnice.

Možda te zanima... Pas koji je čekao gospodara poginulog u potresu našao novi dom Eko

Donacije

Na dan 01.01.2021. na ime Apela uplaćeno je ukupno 36.392.944 kuna donacija fizičkih i pravnih osoba za stradale u potresu, a sredstva se još uvijek prikupljaju. Na donatorskom telefonu 060 90 11 zabilježeno je 69169 poziva, što iznosi 432.306,25 kuna ( uključujući PDV i naknadu teleoperatera).

Poznate, ali još uvijek aktualne informacije


Humanitarna pomoć, higijenski paketi, paketi s odjećom i obućom, paketi hrane te topli obroci konstantno se odvoze u stradala sela na području Sisačko-moslavačke županije, od Strašnika, Hrastovice, Majske Poljane i Mošćenice te do mjesta u općinama Zagrebačke županije.
Petrinja
•    Teniski  klub Petrinja – podjela humanitarne pomoći, polazna lokacija za podjelu paketa po selima i mjestima gdje je potrebno
•    Centar grada – podjela humanitarne pomoći i podjela toplih obroka
•    Rukometno igralište – podjela toplih obroka
•    Lidla, Sisačka ulica 1a*** (nova lokacija, humanitarna pomoć)
•    Osnovna škola Dragutina Tadijanovića*** (nova lokacija, smještaj, psihosocijalna pomoć i  Usluge službe  traženja nestalih)
•    Područna škola Češko Selo (nova lokacija, smještaj, psihosocijalna pomoć i Usluge službe traženja nestalih)
Glina
•    Drveni centar – podjela humanitarne pomoći i toplih obroka
Sisak
•    Prostorije svih škola – podjela humanitarne pomoći i toplih obroka

Donacije
Upute kako pomoći pogođenima potresom - Hrvatski Crveni križ (hck.hr)
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.