Eko 26. siječnja 2020.

Gradska uprava Pule iz uporabe je izbacila plastične boce

Foto: Screenshot: Službena stranica grada Pule
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon što su isto odlučile i gradske uprave Rovinja, Medulina i Vrgorca, grad Pula pridružio im se te su plastične boce iz gradske uprave zamijenili onim plastičnima.

"Nabava staklenih boca UTAH GLASS 500 ml  s neoprenskom navlakom i logom Grada Pule recentna je aktivnost ove gradske uprave u cilju nastavka poticanja očuvanja i zaštite okoliša, između ostalog, kroz uklanjanje plastičnih boca i čaša iz upotrebe u gradskoj upravi kao i za protokolarne potrebe", stoji u objašnjenju na službenim stranicama grada. 

Možda te zanima... U Kauflandu u prodaji više nema laganih plastičnih vrećica Eko

Plastične boce zamijenit će se staklenima koje su ekološki prihvatljivije

„Zaštita okoliša i osvješćivanje javnosti o nužnosti ulaganja napora u njeno očuvanje predstavlja jedan od imperativa Grada Pule budući da je jedino put održivog razvoja prihvatljiv smjer kojim moramo koračati i razvijati ga. Voditi računa u kakvom ćemo stanju prirodu ostaviti narednim generacijama,  nije stvar izbora, već je obaveza koju svi zajedno imamo“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić dodavši da je ova aktivnost možda skromni doprinos, ali svakako primjer kojim se želi potaknuti javnost, sugrađane, da i oni svojim postupcima daju doprinos zaštiti prirode i okoliša.

Možda te zanima... Tajland zabranio plastične vrećice, a kupci su postali domišljati Eko

Podsjetimo, gradska uprava Pule ovim činom slijedi odluku koju je kao prva jedinica lokalne samouprave donijela uprava grada Medulina u lipnju prošle godine. Nakon Medulina, Rovinj je također odlučio izbaciti uporabu jednokratne plastike, a 20. siječnja gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić, na svojem je Facebook profilu objavio odluku o prestanku konzumiranja pakirane vode.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.