Eko 14. travnja 2016.

Zauzmi pozu i reci ''Činčile su zakon''!

Visnjic
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zaustavi trenutak s poznatima i maskotom Činči u fotokabini ''Photo Booth''. Nakon što je kampanja ''Činčile su zakon'' ugledala svjetlo dana na plakatima diljem Hrvatske i putem videoporuka njezinih ambasadora: Gorana Višnjića, Vanne, Ivice Kostelića, Luke Nižetića i Ive Šulentić, u subotu 16. travnja u 11 sati zaživjet će i na zagrebačkome Cvjetnom trgu, na križanju s Varšavskom

Predstavnike medija i građane u 11 sati dočekat će Luka Nižetić i još jedan ambasador kampanje, kao i: Bojan Jambrošić, Dalibor Petko, Dino Jelusić, Drago Plečko, Đurđica Vorkapić, Ibrica Jusić, Igor Mešin, Lea Dekleva, Nada Rocco, Nenad Borgudan (Detour), Robert Bošković i drugi poznati. 

Slika govori više od riječi

To će biti prilika za sve zainteresirane da aktivno podrže kampanju pozirajući s poznatima u fotokabini ''Photo Booth'' s rekvizitima te tako šire poruku kampanje ''Činčile su zakon''. ''Slika govori više od riječi i upravo zato pozivaju se svi da virtualnim i ostalim prijateljima pokažu svoj pozitivan stav o zabrani uzgoja životinja za krzno. Svi koji se slažu s Goranom, Vannom, Ivicom, Lukom i Ivom te žele pomoći činčilama, psima i ostalim životinjama, na najlakši mogući način mogu uputiti i svoje prijatelje, poznanike i obitelj da dignu glas za bolji Zakon o zaštiti životinja'', ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Tako će zainteresirani moći istoga trena učitati fotografije na Facebook, Twitter i e-mail, izravno iz kabine Photo Bootha, a dobit će i printanu fotografiju za uspomenu na svoju podršku kampanji. U Hrvatskoj je još od 2007. godine donesena zabrana uzgoja životinja za krzno, koju je podržalo više od 73 posto građana. Takvu značajnu odluku donijele su države kao što su: Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija, Slovenija, Makedonija, Srbija i BiH, a mnoge države idu prema zabrani. Umjesto vraćanja unatrag, ova izmjena Zakona može se iskoristiti za poboljšanje zakonskih odredbi, poput uvođenja zabrane ubijanja pasa u skloništima.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti kampanji "Činčile su zakon" i potpisivanjem peticije na www.prijatelji-zivotinja.hr te promjenom profilne fotografije na Facebooku putem aplikacije Twibbon: http://goo.gl/DVeuzw preko koje je na ovaj način dosad kampanju podržalo stotine ljudi. Upute se nalaze na www.facebook.com/CincileSuZakon

Video "Činčile su zakon" može se pogledati i na YouTube kanalu:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.