Eko 19. rujna 2019.

Globalni prosvjed za klimu danas u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku

Foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Globalni prosvjed odvijat će se na svim kontinentima, a nadahnuće za njega došlo je od mlade ekološke aktivistice Grete Thunberg, koja je prije godinu dana pokrenula Pokret mladih za klimu.

Globalni prosvjed za klimu održat će se u petak, 20. rujna, u 18 sati na Europskom trgu u Zagrebu. Od tamo, prosvjednici će ići na Markov trg, a prosvjed će se održati i u Osijeku, Rijeci i Splitu.

Možda te zanima... 7 načina kako će klimatske promjene utjecati na zdravlje Eko

MojFaks - portal za studente, prenosi kako je "taj prosvjed dio globalnog štrajka i tjedna akcija (od 20. do 27. rujna) za kad je, po sadašnjim informacijama, planirano 3167 prosvjeda u više od 100 zemalja."

Na sudjelovanje u ovome prosvjedu nisu pozvani samo učenici i studenti već su dobrodošli svi - građani, umirovljenici i sindikati.

U Rijeci prosvjed počinje također u 18 sati na Jadranskome trgu, u Splitu u 13 sati ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, a u Osijeku u 18 sati kod Rondela velikana.

Možda te zanima... 4 šokantne posljedice klimatskih promjena Eko

"Očekuje se da će milijuni ljudi širom svijeta protestirati u petak pokušavajući tražiti od političara da porade više na klimatskoj krizi", navodi The Guardian.

Greta Thunberg, mlada švedska aktivistica, američkim političarima poručila je da se ne trude dovoljno u borbi protiv klimatskih promjena - "znam da pokušavate, ali još uvijek ne dovoljno", prenosi BBC.

"Naša kuća u plamenu" njena je knjiga koja govori o "jednoj obitelji koja se sa svojom osobnom krizom nosi tako što se počinje baviti jednom još većom krizom, krizom našeg planeta". Knjigu je moguće prednaručiti, a kao službeni datum dolaska, u vrijeme pisanja ovoga članka, naveden je 23. rujna 2019. godine.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.