Eko 13. svibnja 2017.

GALERIJA: Kako je tržnica na Britancu postala dio urbane kulture

1/5
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na Britanskom trgu predstavljen je novi projekt #PLAC - platforma koja za cilj ima pružiti novi distribucijski kanal malim OPG-ovima, ali i pokrenuti i rasplesati gradske placeve te ponuditi Zagrebu i građanima novo mjesto za druženje. Oživimo zajedno zagrebačke tržnice!

Projekt #PLAC nastao je u organizaciji 24sata i portala Zdrava Krava, a suorganizator je Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija. Partneri događaja su Zagrebačka pivovaraPragma komunikacijeZagrebački holding.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Što je zapravo projekt #PLAC objasnila je urednica portala Zdrava Krava Martina Medverec: "Svim posjetiteljima putem ovog novog projekta #PLAC želimo omogućiti jednostavniju kupnju eko proizvoda domaće proizvodnje, prirodne kozmetike i preparata, kvalitetnu glazbu i najugodnije druženje u gradu na zraku, a samim OPG-ovima novu mogućnost prodaje svojih proizvoda. U planu nam je u sklopu ovog projekta oživjeti nekoliko lokacija u Zagrebu koje imaju potencijal da se upravo ovakvim sadržajem razviju u omiljena mjesta okupljanja i druženja".

Svečano otvoren projekt #PLAC

Svečano otvorenja projekta koordinirala je voditeljica Ida Prester, koja je riječ prvo prepustila članu uprave 24sata i direktoru tvrtke Styria Media International za Hrvatsku, Borisu Trupčeviću: "Drago nam je što možemo pokrenuti projekt koji Zagreb svrstava među sve ostale europske metropole. Grad je da se u njemu živi i da se u njemu uživa. Želimo dati jedan novi sadržaj našem gradu, prije svega tržnicama."

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Riječ je zatim preuzela Tina Puhalo Grladinović iz Zagrebačke pivovare, rekavši: "Veliko mi je zadovoljstvo što i Zagrebačka pivovara ima priliku biti partner jednog ovakvog projekta, koji za cilj ima promociju zdravog načina života."

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U ime obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, okupljenima se obratila vlasnica OPG-a Ana Kovačić: "Želimo donijeti nešto lijepo ovom Zagrebu, želimo naše proizvode donijeti svakom građaninu koji to poželi. Ovo je jedan krasan projekt i trebalo bi ga nastaviti."

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na kraju otvaranja posjetiteljima se obratio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i otkrio pokoji trik uspješne kupovine na tržnici: "Vjerujem u zagrebačke placeve. Znate li kad je najjeftinije na placu? Petkom oko tri sata kad se kumice spremaju kući. A ja volim otići na plac i subotom. Podmitim kumice kavom, a onda mi one daju da si izaberem najbolje proizvode koje imaju."

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Svoje radove su izložili i studenti nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Ivana Nikolić Popović, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija

Za dobru zabavu pobrinuli su se DJ Mile, Kozmodrum i Oberkuul, Kava Tava i restoran Pivana pripremili su poseban #PLAC meni, a za osvježenje tu je bilo pivo Zagrebačke pivovare.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ako se jučer nisi našla na Britancu, dašak atmosfere možeš osjetiti putem videa. Vidimo se na sljedećem #PLAC-u!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.