Eko 24. studenoga 2016.

Europski tjedan za smanjenje otpada: Lov na divlje blago

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna za smanjenje otpada 22.11. -30.11.2016, održat će se projekt “LOV NA DIVLJE BLAGO” Udruge za očuvanje bioraznolikosti „Aurelia“ Zadra financiran od strane Grada Zadra.

Projekt je zamišljen kao nagradna igra koja će se odvijati na području grada Zadra, od utorka 22.11. do subote 26.11. tijekom čega će sudionici imati zadatak pronaći i fotografirati što veći broj divljih odlagališta i priložiti ih u karti koju će dobiti nakon prijave na nagradnu igru. Sudionici mogu biti fizičke osobe te skupine poput razreda u osnovnim i srednjim školama.

6 načina za uštedu u kućanstvu.

Pokloni koji potiču brigu za okoliš

U subotu 26.11. od 13 h ispred gradskog odlagališta otpada Diklo bit će dodijela nagrada, posebno za pojedinačne sudionike, a posebno za razrede. Nagrade će biti pokloni koji potiču brigu za okoliš poput vanjskih i kućnih kompostera, kanti za odvajanje otpada, vanjskih hranilica za ptice i mnogih drugih.

Cilj ovog projekta je građanima ukazati na problem divljih odlagališta otpada u gradu Zadru, da uvide u kojoj količini i veličini su takva odlagališta prisutna u gradu, da pomognu u sakupljanju podataka o tim odlagalištima kako bi ih mogli iskoristiti u eko-akcijama čišćenja te da se osvijeste o štetnosti takvih odlagališta, kako za grad tako i za svakog stanovnika grada Zadra. Sve informacije o prijavi na nagradnu igu možete pronaći na internetskoj stranici udruge Aurelia (www.aurelia.hr) ili na Facebook stranici Udruga „Aurelia“ Zadar.

4 eko navike Ive Šulentić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.