Eko 22. kolovoza 2016.

Europska premijera kineskog Festivala lanterni

1/2
Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bečki će Dunavski otok ove jeseni, točnije od 1. rujna do 9. listopada, postati domaćinom kineskog Festivala svjetla. Riječ je o europskoj premijeri ovog festivala koji je izvan Kine do sada održan samo Atlanti, i to prije tri godine.

Festival lanterni u Kini bilježi 2.000 godina dugu tradiciju, a u Beču će biti predstavljeno 29 različitih svjetlosnih atrakcija. Najveća od njih je 50 metara dugački zmaj. No, organizatori su se pobrinuli da ne faliti niti austrijskih simbola. Tako će između ostalog biti izrađena i jedna velika lanterna u obliku austrijske državne opere te kopija spomenika Johannu Straußu. Kako se u Kini ove godine slavi godina majmuna u Beču će zasvijetliti i jedna cijela majmunska obitelj, a niti kineska maskota – panda – ne smije nedostajati.

Pripremni radovi trajat će ukupno 40 dana, a za potrebe organizacije festivala iz Kine je dopremljeno 25 kilometara svile, 20 tona čelika i 18.000 LED žaruljica. Za popratni program pobrinut će se 35 plesača Sečuanske opere koji će izvoditi tradicionalne kineske plesove pod maskama i igre vatrom. Organizatori festivala očekuju između 100.000 i 150.000 posjetitelja, a 2017. planirana je i europska turneja pri čemu neće biti zaobiđen niti Beč.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.