Eko 17. veljače 2010.

Ekološka oaza u Konzumu

Eko_
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U Super Konzum prodavaonici u Sarajevskoj predstavljena je prva hrvatska ekološka robna marka EKOZONA. Cjelovita linija ekoloških proizvoda EKOZONA, zajednički je projekt tvrtke Biovega i Konzuma, a navedeni asortiman nalazit će se u ekskluzivnoj ponudi ukupno 30 prodajnih mjesta Konzuma diljem Hrvatske, većinom Super Konzum prodavaonica

Uvođenjem asortimana EKOZONE, Konzum je postao prvi nespecijalizirani trgovački lanac u Hrvatskoj sa posebno pozicioniranom i izdvojenom kategorijom ekološki certificiranih proizvoda.

EKOZONA u svom asortimanu ima ukupno 108 proizvoda iz 14 različitih asortimanskih kategorija pri čemu se vodilo računa da se odabiru kategorije u kojima je proizvode najjednostavnije zamijeniti ekološkim proizvodima.

EKOZONA je nastala kao rezultat Bioveginog petnaestogodišnjeg iskustva poslovanja sa ekološkim proizvodima. Proizvodi unutar branda EKOZONA ne sadrže GMO, potpuno su prirodni, bez aditiva i pesticida te bez dodatka šećera. Sama pakiranja osim naziva proizvoda sadrže i osnovne informacije te recepte za pripremu namirnica potpisane od gđe Jadranke Boban Pejić, vodećeg hrvatskog stručnjaka za prirodnu prehranu, što pridonosi njihovom dodatnom pozicioniranju.

Uvođenjem ekološkog branda EKOZONA, Konzum svoj asortiman razvija u skladu sa aktualnim svjetskim maloprodajnim trendovima budući da sve veći broj kupaca postaje svjestan važnosti konzumacije ekološki proizvedene hrane.

'Ujedno se prepoznatljivim pozicioniranjem ovog asortimana u sklopu prodajnih mjesta daje doprinos dodatnoj edukaciji i dostupnosti ovih proizvoda velikom broju kupaca', istaknuo je g. Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma. 

Gospođa Jadranka Boban Pejić, direktorica Biovege istaknula je da je doista ponosna što je upravo Konzum, kao lider hrvatske trgovine, prepoznao važnost ekoloških proizvoda i prihvatio EKOZONU kao najkvalitetniji odabir za asortiman ekoloških proizvoda u sklopu ponude svojih prodavaonica.

Pročitaj intervju s Jadrankom Boban Pejić...

O Biovegi

Biovega je pionir u distribuciji proizvoda s ekološkim certifikatom (ekološki proizvod) koji su u svijetu poznati kao organski proizvodi.

Tvrtka je u 100%-tnom privatnom, hrvatskom vlasništvu Jadranke Boban Pejić i Zlatka Pejića.

Ova tvrtka nudi na hrvatskom tržištu oko 1.700 ekoloških proizvoda, a u ponudi se nalaze neke od najpoznatijih svjetskih marki ekološke hrane, dodataka prehrani, prirodne kozmetike i sredstava za domaćinstvo, za koje su ekskluzivni distributeri za cijelu bivšu Jugoslaviju.

Neki od najpoznatijih brandova su Zelena Magma, BioBran, Spirulina, Dr.Hauschka, Primavera, Ecover, Yogi Tea i mnogi drugi.

Pročitaj zašto te Yogi Tea čajevi potiču na svjestan život...

Biovega kao vodeća hrvatska tvrtka u poslovanju s ekološkim proizvodima članica je i strukovnih organizacija kao što su IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements) i ORA (Organic Retailers Association), a 2009. godine obilježila je 15 godina poslovanja.

Biovega prva na hrvatskom tržištu široke potrošnje nudi cjeloviti asortiman ekološkog voća i povrća te kao lider već 25 godina educira ljude o ekouzgoju.

Prije petnaestak godina prva je pokrenula uvoz ekoproizvoda. Lansiranjem EKOZONE ova tvrtka želi pridonijeti širenju svijesti o važnosti konzumiranja zdravih, ekoloških proizvoda.

Više info na: www.biovega.hr

EKOZONA nudi:

EKOZONA će Konzumovim kupcima omogućiti najveći izbor ekoloških proizvoda iz asortimana svježeg i pakiranog programa među kojima će se nalaziti:

 • pahuljice
 • muesli
 • orašasti plodovi
 • sjemenke
 • suho voće
 • žitarice
 • tjestenina
 • mahunarke
 • ulja
 • octevi
 • začinski umaci
 • zimnica
 • sokovi
 • brašna
 • svježe voće i povrće

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.