Eko 27. listopada 2017.

Društveno osviješten posao: Sestre proizvode jedinstven asortiman za kućne ljubimce

Foto: Snailpack
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tvrtka Snailpack bavi se dizajnom i proizvodnjom opreme za kućne ljubimce, a izdvaja se od drugih po tome što krevete, prostirke, igračke i orme izrađuje od prirodnih materijala, dizajnirane tako da ne remete ritam kretanja i življenja kućnih ljubimaca.

Brend Pužokuća kojem su radi širenja na vanjsko tržište promijenile ime u Snailpack  pokrenule su prije četiri godine sestre, Paula i Barbara Andričević dok su još išle u srednju školu.

"Naša je misija vlasnicima ljubimaca ponuditi proizvode koji svojim dizajnom, funkcionalnosti i udobnosti čine razliku u moru proizvoda. Kvalitetu svakog proizvoda želimo naglasiti odabirom materijala, a inspiraciju za svoj rad pronalazimo u ljubimcima i njihovu ritmu života", objašnjavaju sestre Paula i Barbara te otkrivaju što ih je ponukalo da se kao srednjoškolke upuste u poslovne vode:

 | Author: Snailpack Foto: Snailpack

"Stalno smo dovlačile životinje s ulice mami i tati doma. Uvijek smo ih imali bar po tri, četiri. Nismo mogle naći kvalitetan i udoban krevet kojeg bismo mogle prati u perilici i sušiti u sušilici, a da bude udoban, odgovarajućeg oblika i traje godinama. Nikako nismo uspijevale naći kvalitetan krevet koji bi zadovoljavao potrebe naših ljubimaca, a da istovremeno lijepo izgleda, pa smo počele smišljati svoj dizajn."

 | Author: Snailpack Foto: Snailpack

Barbara i Paula su napravile nekoliko kreveta za pse koje su osmislile i same sašile da vide kako će biti prihvaćeni. "Odmah smo dobile puno upita od strane rodbine i prijatelja. Zanimalo ih je gdje mogu kupiti takve krevetiće. To nas je potaknulo da počnemo s proizvodnjom kako bi svi mogli kupiti jedan pravi hrvatski proizvod za svoje kućne ljubimce. Kad je proizvodnja krevetića dobro krenula, javila se i ideja da radimo ostale stvari za kućne ljubimce, pa sada izrađujemo jastučiće,prostirke, igračke, dekice, hranilice i orme", govore sestre.

 | Author: Snailpack Foto: Snailpack
Svi proizvodi brenda Snailpack su od prirodnih i medicinskih materijala. "Sva punjenja za naše proizvode su antialergijska kako ne bi štetili zdravlju. Neki ljudi imaju bolesne ljubimce pa im treba krevetić koji im ne može naštetiti, a pri tom je udoban, lijep i kvalitetan i može se lako prati i sušiti. Dosta smo istraživale i informirale se, razgovarale s veterinarima i saznale da kućni ljubimci mogu imati razne bolesti, čak i neke koje imaju i ljudi. Svi proizvodi su testirani i odobreni od strane naših čupavaca", objašnjavaju Paula i Barbara i naglašavaju da je sav materijal s kojim rade iz Hrvatske ili Europske unije.

 | Author: Snailpack Foto: Snailpack

"Pokušavamo dati posla ljudima iz Hrvatske, ali ako nešto baš ne možemo nabaviti, onda nabavljamo iz zemalja EU. Također, svi naši proizvodi su ručno šivani. Jedini strojevi koji se koriste su mašine za šivanje, a i tu se radi rukama. Više od polovice zaposlenih su osobe s invaliditetom - naše zlatne ruke i nadamo se da će s vremenom broj zaposlenih samo rasti. Surađujemo s nekoliko udruga za zaštitu životinja. Uskoro izlazi naša nova linija vodonepropusnih toplih jaknica za jesen/zimu," najavile su.

Više o proizvodima doznaj ovdje www.snailpack.com https://m.facebook.com/snailpackofficial/?ref=bookmarks https://www.instagram.com/snailpack/?hl=hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.