Eko 15. kolovoza 2012.

Dođi na 5. ZeGeVege

Vegan
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš li isprobati kozmetiku koja nije testirana na životinjama, vidjeti razne ekološke inovacije ili odvesti dijete na zanimljivu eko radionicu? Zdrava Krava koja je i ove godine medijski pokrovitelj ZeGeVege festivala poziva te da 7. i 8. rujna dođeš na Trg bana Jelačića

Ovogodišnji ZeGeVege festival organizira se u sklopu Veganmanije, poznatog festivala koji se već godinama održava u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj. Popularan dio ZeGeVege festivala ostaje i dalje kampanja Zeleni ponedjeljak (kampanja udruge Prijatelji životinja za pomoć ljudima da poboljšaju svoje zdravlje i zdravlje okoliša prelaskom na prehranu namirnicama biljnoga podrijetla jedan dan u tjednu), koja dobiva sve više potpore i u javnosti i među državnim institucijama. ZeGeVege festival odvija se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a potporu mu je dao i ured predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Što te sve očekuje?

Na Trgu bana Jelačića predstavit će se brojni izlagači i izvođači koji će svojom ponudom, degustacijama i umijećem privući mnoštvo posjetitelja. I na ovom ZeGeVege festivalu službeni restoran nudit će zdrava i ukusna jela po promotivnoj cijeni, a posjetitelji će moći dobiti praktične i korisne savjete na radionici kuhanja jela na biljnoj osnovi.

Osim velike nagradne igre za posjetitelje restorana, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, voća, povrća, stevije i ostalih sadnica, eko poljoprivrednika, udruga za zaštitu životinja i okoliša itd., očekuju te i besplatna šminkanja, frizure i masaže, brojne degustacije, promotivne prodaje, ekološke inovacije, video projekcije, škola eko vožnje, radionice za djecu, ponuda "intrigantnih" knjiga i kuharica. Cjelodnevni program na pozornici dječjih zborova i izvođača različitih glazbenih i plesnih stilova te mnoge druge zanimljivosti. 

ZeGeVege festival nudi i edukativne sadržaje kroz postavljeno reciklažno dvorište, kako bi se građani potaknuli na razvrstavanje otpada i brigu za okoliš i životinje. Dio štandova i restoran osvjetljavat će LED žarulje. Bit će predstavljeni i električni automobil, električni bicikli i mnoge druge zanimljivosti.

IFEEL VEGAN

Na festivalu će nastupiti i trener fitnessa i hip hop glazbenik IFEEL čija je fotografija na plakatima za ovogodišnji ZeGeVege festival. IFEEL stvara glazbu s ciljem da osvijesti javnost o životinjama kao bićima koja trebaju našu nježnost i pažnju te kako bi razotkrio i zaustavio njihove patnje.

U Americi, je IFEEL godinama vodio program glazbene terapije sa zlostavljanom i zanemarenom djecom kako bi im kroz glazbu pomogao izraziti duboku emotivnu patnju. To iskustvo znatno mu je pomoglo da kasnije, kroz hip-hop, prikaže emotivnu patnju životinja, a većina pjesama napisana je iz perspektive životinja.

'Obezvrjeđivanjem životinja, obezvrjeđujemo život'

'Užasavam se kada vidim kako se mi ljudi odnosimo prema životinjama. Većina ih je svedena na običan broj u proizvodnji. Uz to, načini na koje se iskorištavaju i zlostavljaju toliko su strašni da su gotovo nepojmljivi.

Obezvrjeđujući ta divna bića, obezvrjeđujemo život. Samim time potiskujemo i obezvrjeđujemo svoju vlastitu životinjsku prirodu, umjesto da je prihvatimo i poštujemo', objasnio je IFEEL.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.