Eko 05. rujna 2019.

Dobitnica električnog romobila i naša eko junakinja je...

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

missZDRAVA u suradnji s Inom pokrenula je projekt "Ekojunak" kojim vas je željela potaknuti da napravite ekološke promjene. Kroz kolovoz ste čitali seriju članaka o klimatskim promjenama te njihovom utjecaju na nas.

Kroz članke smo vam željeli ponuditi svakodnevnu inspiraciju kako možete napraviti promjene koje će poboljšati vaše živote i živote svakoga u vašoj okolini. Zahvaljujemo INI koja je prepoznala važnost ovog projekta za sve nas.

Naš žiri odabrao je priču Marine Senjan koju donosimo u članku.

Eko priča: Osim upotrebe platnenih torbi za trgovinu, izbjegavanja plastike, skupljanja kišnice za zalijevanje biljaka u vrtu, tuširanja, ne kupanja, razvrstavanja otpada, prskanja biljaka u vrtu koprivama i mlijekom uvijek sam svojoj djeci, a i prijateljima oko sebe govorila, ako smo bili negdje vani gdje nije bilo koša za smeće, kad bi netko htio nešto baciti, "papirić u džepić" pa ćeš baciti tamo gdje treba. Klincima je to bilo zgodno čuti, a odrasli bi se malo posramili. Sad kad su klinci veliki ponosim se njima kad čujem da oni dalje svojim klincima ili prijateljima kažu, znaš kako je moja mama mene učila "papirić u džepić". To je moj mali korak za očuvanje planeta, jer sam naučila svoju djecu kako se treba ponašati sa smećem.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i lijepim pričama koje ste nam poslali, a dobitnicu ćemo obavijestiti putem e-maila ili telefona o načinu preuzimanja nagrade.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.