Eko 07. srpnja 2016.

Divlje ljeto ponovno u zagrebačkom Zoološkom vrtu

1/3
Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znanost uopće ne mora biti dosadna. Zaključak je to polaznika Divljeg ljeta u Zoološkom vrtu grada Zagreba, programa koji školarce potiče da ih kroz svijet biljaka i životinja vodi znatiželja.

Kako bi stekli diplomu "Zoo istraživača", sudionici Divljeg ljeta, učenici od 2. do 6. razreda, obrađuju raznovrsne tematske cjeline. U Zoo laboratoriju izvode pokuse kojima otkrivaju važnost fotosinteze i stvaraju kristale slične onima u prirodi. S lupom u ruci proučavaju minijaturni divlji vrt, tj. zelenu površinu koja poput svakog dvorišta vrvi mnogobrojnim sitnim životinjama. Kako bi njihovo istraživanje bilo što sličnije onima velikih prirodoslovaca, edukatori ih podučavaju kako se vodi dnevnik istraživača.

Šaroliki program za djecu na školskim praznicima

Posebno zanimljiv djeci je bliski susret s životinjama, pa s veseljem uče raditi terarije za egzotične vrste poput bradate agame, mliječne zmije i paličnjaka. Timaritelji im pak predstavljaju svoje zanimanje. Kako bi polaznici Divljeg ljeta shvatili zašto se ono svrstava među najljepša koja postoje, uče pripremati poslastice za životinje, osmišljavati im zadatke, slagati aranžure i uređivati nastambe. 

Na kraju svakoga dana djeca se uključuju u maštovite igre i rješavaju zabavne kvizove. Program Divlje ljeto održava se do kraja ljetnih praznika, a već sada se u program uključilo nekoliko stotina školaraca. Djeca u Zoološkom vrtu grada Zagreba provode šest sati dnevno pet dana tjedno – od ponedjeljka do petka. Program se održava u dvije smjene – prva počinje u 8, a druga u 14 sati. Svaku skupinu koja može imati između 10 i 24 polaznika, vode po dva edukatora. Dodatne informacije o programu nalaze se na internetskoj stranici Vrta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.