Eko 16. lipnja 2020.

Čvrsto prijateljstvo koale i zdepaša nastalo za vrijeme koronavirusa

1/2
Foto: Screenshot: Facebook/The Australian Reptile Park
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako su zatvaranja restorana i trgovina te policijski satovi diljem svijeta za vrijeme koronavirusa odvojili mnoge ljude i 'osudili' ih na isključivo online komunikaciju, određena nova prijateljstva ipak su bila sklopljena, a jedno takvo dogodilo se i u australskom životinjskom parku.

Koala Elsa i zdepaš (eng. wombat) Nada postale su nerazdvojne nakon što je Australski park gmazova (Australian Reptile park) iz Somersbyja u Novom Južnom Walesu zatvoren na nekoliko mjeseci za sve posjetitelje.

Možda te zanima... Ove fotografije nestašnih psića izmamit će ti osmijeh i na najtmurniji dan Psiha i seks

Spomenute životinje za vrijeme prvog susreta bile su vidno zainteresirane jedna za drugu, no s vremenom su čuvari parka primijetili da je njihova zainteresiranost ipak nešto jača te da dvije životinjice žele provoditi vrijeme jedna s drugom. "Elsa i Hope često su komunicirale", izjavio je za Insider glasnogovornik zoološkog vrta te nastavio kako su ih "čuvari svaki dan gledali i vidjeli razvoj njihova prijateljstva te su sada najbolje prijateljice i svakog se dana pozdrave eskimskim poljupcem u nos!"

Zdepaš ili wombat zapravo je životinja u srodstvu s koalama te direktorica parka Liz Gabriel navodi kako njihovo prijateljstvo i povezanost stoga nije iznenađenje. Osim toga, dvije životinjice zajedničku imaju i činjenicu da im početak njihova života nije bio nimalo lak.

Možda te zanima... 8 čudesnih fotografija koje prikazuju duboke osjećaje životinja Eko

Koala Elsa zapravo je u medije prvi puta došla već u listopadu prošle godine kada je bilo prikazano kako ju, da bi preživjela, moraju hraniti čuvari i ostali zaposlenici spomenutog parka. Naime, njena majka je bolovala od infekcije koja ju je sprječavala u tome da se brine za svoje mladunče. Elsa je tako zapravo odrasla na sedam bočica posebne formule na dan koju je dobivala sve do trenutka dok sama nije uspjela prehraniti se na listovima eukaliptusa.

Bilo kako bilo, ove dvije životinjice ipak su pronašle sretnu priču i udružile svoje snage u jedno jako prijateljstvo te sada zajedno kroče kroz život i veselo pozdravljaju sve posjetitelje koji su u prolazu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.