Eko Eko dom 22. veljače 2018.

Čuda prirode: Lavica kojoj su ubijeni mladunci posvojila bebu antilopu

Foto: Screenshot YouTube
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Fotograf Gordon Donovan iz New Yoka snimio je nevjerojatne prizore iz afričke divljine. U Nacionalnom parku Etosha u Namibiji, u potrazi za hranom, jedna je lavica umjesto da pojede svoj plijen, posvojila bebu antilopu.

Dailymail prenosi ovu predivnu priču koja još jednom dokazuje koliko je prirodna čudnovata i kako uvijek uspije iznova iznenaditi.

Možda te zanima... Ostavljeni u skloništu, ovaj pas, mačka i štakor postali su nerazdvojni prijatelji Eko Možda te zanima... Neobičan morski pas prava je maza i stalno posjećuje svoga prijatelja ronioca Eko

Za ove genijalne snimke zaslužan je Gordnon Donovan koji opisuje kako se dogodila ova nevjerojatna situacija: "To je bio bizaran, ali zadivljujuć prizor. Bio sam uzbuđen kad su se lavovi pojavili, a kad je lavica zarobila antilopu, pripremio sam se na scenu ubijanja", prisjeća se Donovan.

 | Author: Screenshot YouTube Foto: Screenshot YouTube "Ali, do toga uopće nije došlo, već ju je počela čistiti. To je taj misteriozni put prirode, nikad ne znaš što će se sljedeće dogoditi", nastavlja. 

 | Author: Screenshot YouTube Foto: Screenshot YouTube

"Nakon toga je zaštitila posvojenu antilopu od drugih lavova. ovo su trenuci kojima se nadam kada idem u Afriku", objašnjava Donovan.

 | Author: Screenshot YouTube Foto: Screenshot YouTube Ova se scena događala nekih 2 sata, koliko ih je Donovan promatrao, a u međuvremenu je lavica obranila mladunče i od grupe gladnih trudnih lavica koje su ga htjele proždrijeti. 

 | Author: Screenshot YouTube Foto: Screenshot YouTube

Pedesettrogodišnji fotograf je kasnije saznao od jednog od vodiča u nacionalnom parku kako je lavici jedan od dominantnih lavova u čoporu ubio sve mladunce, možda je ona pronašla svoga, samo na malo neuobičajen način.

Provjeri i kako izgleda najsmrtonosnija mačka na svijetu u koju ćeš se odmah zaljubiti. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.