Eko 14. siječnja 2020.

Bandić najavio jeftiniji odvoz smeća u Zagrebu za 25 posto!

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagrepčani bi od travnja trebali plaćati jeftiniji odvoz smeća, najavio je u utorak Milan Bandić, koji je rekao i da bi trebali imati češći odvoz plastike i papira.

Trebali bi imati češći odvoz plastike i papira

Zagrepčani bi od travnja trebali plaćati jeftiniji odvoz smeća, najavio je u utorak Milan Bandić, koji je rekao i da bi trebali imati češći odvoz plastike i papira. 

Danas razmišljam o tome da ide naputak Čistoći da se u našoj odluci koja u jednom članku glasi da se plastika i papir odvozi najmanje dva puta mjesečno,  to čini svaki tjedan, to je moja preokupacija i da u roku od mjesec dana očistimo grad - rekao je Bandić, piše N1. 

Najavio je i da će učiniti sve da već od sutra krene naputak da se papir i plastika odvoze četiri puta mjesečno. 

"Ide se ponovno u javno savjetovanje, a odluka će se početi primjenjivati od 1. veljače o fiksnom i varijabilnom dijelu, ali ćemo do 1. travnja preustrojem, pa i kadrovskim, organizacijskim i inim u Čistoći omogućiti da se najmanje 25 posto smanje troškovi odvoza smeća u Zagrebu i to je moja preokupacija u naredna dva mjeseca", rekao je. 

Komentirao je i kadroviranja u Čistoći, odnosno zapošljavanje umirovljenog generala Vlade Šindlera. 

Što se tiče gospodina Šindlera, ako su oni prepoznali da on može pomoći da se tamo uvede ako treba i poluvojni ustroj da se napravi red onda ću ja to pozdraviti, inače ne sudjelujem u kadroviranju u podružnicama, o tome brine šefica Holdinga i šefovi podružnica, imaju odriješene ruke - rekao je.

Petek: Bandić izgubio kompas u gospodarenju otpadom

Oporbeni gradski zastupnik Renato Petek u utorak je ustvrdio da je gradonačelnik Milan Bandić izgubio kompas u gospodarenju otpadom, jer najavljuje smanjenje cijene odvoza otpada iako odluka o novoj naplati još nije ni stupila na snagu.

Pod pritiskom javnosti i loših rezultata predsjedničkih izbora Bandić najavljuje promjenu odluke koja nije još ni uvedena 1. veljače, kada bi trebala krenuti nova naplata, istaknuo je Petek na konferenciji za novinare reagirajući na jučerašnju najavu gradonačelnika da će do 1. travnja doći do smanjenja cijene odvoza otpada u Zagrebu za 25 do 30 posto. 

Smatra da je gradonačelnik "potpuno izgubio kompas jer je prije nepunih mjesec dana branio odluku o cijeni fiksnog dijela odvoza otpada od 68,5 kuna".  

Upozorio je i da Zagreb uopće nije spreman za novo gospodarenje otpadom jer nema evidenciju za svih 400.000 korisnika, a ni 110.000 spremnika za miješani komunalni otpad nije čipirano.

Stoga smatra da će se od 1. veljače moći uvesti samo fiksni dio cijene odvoza otpada, bez varijabilnog, jer Čistoća neće moći dokazati u kojem je trenutku kojem korisniku prazni spremnik. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.