Dijeta 26. listopada 2010.

Zašto Karmeli treba psiholog?

Karmela-Igor
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon svog prvog susreta sa sportskim psihologom Igorom Čerenšekom Karmela nam je rekla da su se njih dvoje složili kako psihološka podrška njoj zapravo ni nije potrebna. Saznaj što na to kaže Igor i što planira raditi s Karmelom na slijedećim sastancima

Na temelju svog prvog razgovora s Karmelom, Igor nam je dao procjenu njezinog psihičkog stanja i motivacije za mršavljenje:

"Karmela je izrazito vedra i pozitivna osoba koju je vrlo teško zateći bez smješka na licu. Ona nije samo dobro raspoložena i nasmiješena, već je sposobna tu pozitivnu energiju vrlo lako širiti i na druge ljude.

Što se njene motivacije tiče, izrazito je motivirana i iz programa želi izvući ono najbolje, a to je za nju ne samo gubitak suvišnih kilograma, već iskustvo i znanje koje će moći nastaviti primjenjivati i dalje u životu."

Na sljedećem sastanku Igor će Karmelu naučiti vježbe disanja te će razgovarati o time managementu, kako bi joj pomogao da usprkos svim obavezama zadrži svoj osmijeh na licu.

Bez kontrole stresa nema trajnog mršavljenja

Također, Karmela će proći neka testiranja koja će joj pomoći da bolje upozna sebe i na taj način savladava izazove programa "Mršavimo zajedno", ali i izazove svakodnevnice. Karmela kaže da se tim testovima posebno veseli.

Igor je objasnio i zbog čega je u procesu mršavljenja važna i psihološka podrška:

"U ovom programu, sudionici se upoznaju s različitim stručnjacima od kojih svaki ima svoj plan i program koji im pomaže da postignu bolji fizički izgled te steknu neke zdrave navike. Međutim, to za svakog sudionika znači mnoštvo obaveza i promjena koje u ovako kratkom periodu mogu biti vrlo stresne.

Kako bi se nivo stresa naših sudionika održavao pod kontrolom te kako bi oni ovakav program prošli bezbolno i sa zadovoljstvom, ponekad je korisno porazgovarati sa stručnjakom i imati savjetodavnu podršku psihologa."

Ako trebaš savjet sportskog psihologa, Igoru možeš postaviti pitanje u savjetovalištu Zdrave Krave ili ga direktno kontaktirati na mail icerense@yahoo.com i mobitel 098 9175 210.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.