Helena uživa dok kuha s mamom Lidom, a ovoga puta kuhale su poriluk s pilećim fileom. Iako poriluk nije u njihovom zdravom jelovniku odabrale su ga u dogovoru s nutricionisticom jer je niskokaloričan, bogat željezom i vitaminima. Heleni je u kuhanju najzanimljivije rezati povrće prije kuhanja pa rado pomaže mami Lidi
Kuhanje kao zabava
Helena je rekla da kada ima vremena voli s mamom pripremati jela. ''Najviše volim lisnato povrće i razne vrste variva. Volim spremati špinat, čistiti ga i rezuckati jer mi je to zabavno poput igre. Kada vidim povrće lijepih boja dobijem želju za kuhanjem i zapravo sam povrće zavoljela tek kada sam ga počela i sama pripremati'', objasnila nam je Helena.
Mama Lida kaže kako joj Helena uvijek pomaže pri kuhanju jer to voli i zabavno joj je. Helena voli isprobavati nove recepte i eksperimentirati, a najviše voli zdrava variva od kojih joj je najdraže varivo od poriluka za koje ti donosi i recept.
U ubrzanju metabolizma i smanjenju masnih naslaga, pomoći će im Acai Detoxan kapsule koje svakodnevno konzumiraju.
Sastojci za 4 osobe:
- 40 dag poriluka
- 20 dag krumpira
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlica maslinova ulje
- 1 žlica mljevene paprike
- žlica pirea od rajčice
- temeljac od povrća
- 4 pileća filea
Priprema:
- Krumpir nareži na kocke i kuhaj u malo slane vode. Kada je napola kuhan, dodaj temeljac i očišćeni narezani poriluk.
- Kuhaj na laganoj vatri pazeći da se poriluk ne prekuha. Dodaj mljevenu papriku, posoli i popapri.
- U posebnoj tavi na ulju na kratko poprži narezani češnjak, dodaj pire od rajčice i promiješaj. Dodaj kuhani poriluk i krumpire.
- Na naglo ispeci file u drugoj tavi. Posluži poriluk i meso zajedno. Dobar tek!
Helenin dijetni jelovnik pogledaj ovdje.