Dijeta 18. lipnja 2016.

6 kilograma manje u 2 mjeseca i to bez posljedica za zdravlje

Vaga
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gubitak od 5 do 6 kg u 2 mjeseca je sasvim objektivan. Štoviše, za pola godine moguće je izgubiti i 18 kilograma, bez posljedica po zdravlje. Naravno, sve ovisi o startnoj osnovi. Također, imaj na umu da što ste bliži idealnoj (ciljanoj) težini, time se ona teže gubi. Važno je držati se plana prehrane i konzumirati što manje prerađenih namirnica, kao i onih sa smanjenim brojem kalorija te nižeg glikemijskog indeksa

Osmisli svoj plan prehrane i na čemu će biti baziran

Osmisli opći plan prehrane, a onda uključuj određene namirnice. Na primjer, proteini i voće za doručak; proteini i salata za ručak; proteini i voće za užinu; proteini, povrće, salata i integralne žitarice za večeru. Drži se ovog plana i stići ćeš do točke kada više nećeš morati toliko često razmišljati o prehrani i neprestano tražiti ideje za obroke.

Vježbaj ono što te zanima

Prakticiraj vježbe koje ti se sviđaju. Kada je riječ o fizičkoj aktivnosti, osobni afiniteti su presudni. Ako ne voliš trčati ili vježbati u grupama, bavi se onim što ti se sviđa. Najvažnije je da vježbaš svaki tjedan, a sama odredi intenzitet i učestalost treninga. Ukoliko nisi uključila kardio vježbe u svoj program mršavljenja, obavezno to napravi. Vježbe jačanja izgrađuju mišićnu masu koja olakšava mršavljenje, a kardio vježbe osiguravaju održavanje tjelesne težine. Stručnjaci kažu da je svakodnevna provjera težine jedan od načina prevencije pretilosti.

Saznaj koje su namirnice s nižim glikemijskim indeksom!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.