Dijeta 05. srpnja 2012.

Uz manje kilograma, bolje je i zdravlje

Davor-Mestrovic
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Davor i Nikolina su pri kraju projekta ''Mršavimo zajedno'' provjerili svoje zdravstveno stanje u Poliklinici Sunce. Davora je posebno razveselio veliki gubitak masnog tkiva u struku, a Nikolinu pad razine kolesterola i gubitak 9 centimetra u bokovima. Zdravlje je vidno poboljšano, a Davor i Nikolina se osjećaju odlično

Nakon laboratorijskih pretraga krvi i internističkog pregleda na kojem su obavili i mjerenje struka i bokova, Nikolinu i Davora razveselili su rezultati koji su zaista fantastični.

Nikolina je smanjila kolesterol i izgubila 9 cm u struku

Nikolina je izgubila 9 cm u struku i 9 cm u bokovima, a nalaz je pokazao pad ukupnog kolesterola sa 6,5 na 5,5 mmol/L , te LDL kolesterola (loš kolesterol) sa 4,7 na 3,8 mmol/L.

Davor je izgubio masno tkivo i dobio mišiće

Davor ima veliki gubitak masnog tkiva u struku od čak 10 cm i 9,5 cm u bokovima.  Redovitost u vježbanju dovela je do gubitka masnog tkiva, a dobitak mišića je više nego očit, smatra doktorica Marijana Kraljević Šmalcelj. Također, laboratorijski nalaz pokazao je normalizaciju ukupnog i LDL kolesterola.

Mišljenje dr. Marijane Kraljević Šmalcelj iz Poliklinike Sunce

Zdravlje svih kandidata na kraju projekta " Mršavimo zajedno " je vidno poboljšano. Rezultati koje su postigli su na zavidnoj razini. Davor i Nikolina se puno bolje osjećaju fizički, ali i psihički, te praktički zrače pozitivnom energijom. Svi zajedno usvojili su dobre prehrambene navike. Nikolina je naučila kontrolirati kalorijski unos, tj. količinu hrane, a slatkiše je zamijenila "zdravim grickalicama "- bademima, lješnjacima i slično.Davor pije velike količine vode i zelenog čaja.

Svi kandidati postali su "ovisnici" o endorfinima, tzv. hormonima sreće koji se luče nakon vježbanja i treniranja, te usvojili zdrave navike redovite tjelesne aktivnosti.

Izjave kandidata

Davor Meštrović nakon završnog pregleda u Poliklinici Sunce

Doktorica je komentirala rezultate kao odlične, ali ono što se meni učinilo najvažnijim- palo je dosta kilograma, ali su rezultati u centimetrima, tj. smanjenje opsega struka i bokova - jos bolji. To je pokazalo da je Saša iz First fitness& Squash centra napravio odličan program, koji je sačuvao mišiće, a pokrenuo razgradnju masnog tkiva i vježbe za pokretljivost. Nisam jedan od onih koji će olako povjerovati u teoriju kako nisu važni kilogrami, već centimetri i lijepo je kako su pali i jedni i drugi.

Nikolina Gerek nakon završnog pregleda u Poliklinici Sunce

S veseljem sam ušla u Polikliniku Sunce jer pretpostavljam kako su mi zdravstveni nalazi u ova dva mjeseca trajanja projekta puno bolji. Bilo je najvažnije iz nalaza krvi vidjeti koliki su kolesterol i masnoće, a kod internistice smo potom mjerili gustoću kostiju, postotak masnog, mišićnog tkiva te vode i zatim obujam struka i bokova.

Obujam struka i bokova također mi iznosi 10 cm manje što je osobno i najbolji uspjeh jer je najopasnija nakupljena masnoća i salo oko struka. Imam ja toga još dosta pa mi predstoji daljnje svakodnevno vježbanje i dijeta. Ono što me posebno nasmijalo je tvrdnja liječnice kako imam jako dobru gustoću kostiju (s nikakvim naznakama osteoporoze) jer imam "mušku gustuću" pa stoga ne mogu nikada niti biti sitne građe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.