Dijeta 25. svibnja 2012.

Uz Andreu se lakše mršavi

Mladen-Andrea-Igor
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sportski psiholog, Igor Čerenšek, koji je podrška kandidatima tijekom programa mršavljenja, razgovorom i savjetima pomogao je Mladenu. Igor je primijetio kako je Mladen u početku bio manje motiviran, ali je u paru sa suprugom iznimno učinkovit i discipliniran

Svaki dan jedan korak bliže cilju

Iako Mladen nije bio dovoljno informiran u početku, on se dobro snašao u projektu i približava se svom cilju, rekao je sportski psiholog Igor Čerenšek nakon sastanka s Mladenom te dodaje kako je zamjena starih navika novima i zdravijima dobrodošla promjena. Ovako povezan i blizak par može poslužiti kao motivacija drugim parovima koji žele skinuti višak kilograma ili ostvariti neki drugi zajednički cilj, smatra Igor.

'Mladi bračni par Matijević već na prvi pogled ostavlja dojam tima, što je vrlo bitno u bračnom životu, ali je korisno i za ovaj program. Andrea se doima kao vrlo snažna mlada žena, što profilom odgovara Mladenu, koji ne sumnja u ostvarivost njihovog individualnog, ali i timskog plana.

Iako je Mladen "gurnut u program" te nije bio dovoljno informiran o svemu u samome startu, on se izvrsno snašao i polako, ali sigurno se približava svom ambicioznom cilju. Andrea i Mladen su međusobna podrška jedan drugome i to će im u ovako zahtjevnom programu koristiti. Čini mi se da dvoje ovako bliskih ljudi mogu biti dobar primjer svima onima koji žele smršaviti', kaže Igor Čerenšek.

Dobra organizacija je pola posla

Igor je Mladenu, kao i Andrei, savjetovao da nabave ploču na kojoj će ispisivati dnevne i tjedne obveze i zadatke, kako bi bolje iskoristili svoje vrijeme.

'Vjerujem da su im tjedni koji dolaze prilika za prekretnicu u životu, kada će doći na željenu kilažu, steći zdrave navike vježbanja i prehrane i tada je pred njima posao održavanja istih rutina, što je lakše nego proces stjecanja novih', dodaje. 

Neke nove zdrave navike

S obzirom da je Mladen do programa "Mršavimo zajedno" imao nekoliko nezdravih navika, poput kasnih večera i preskakanja doručka, Igor mu je ukazao na važnost zamjene nezdravih starih navika, novim i zdravijim.

'Na sastanku s Igorom najviše smo razgovarali kako se bolje organizirati. Dao nam je neke prijedloge koje pokušavamo uvesti, no nije baš tako lako pohvatati sve obaveze. Ipak, za sada se uspijevamo koliko-toliko uskladiti i pridržavati se programa.

Oboje smo po ulasku u program bili svjesni svojih propusta i poštujući program doveli smo se u red. Nema više večera jer, iskreno, nismo više ni gladni. Kako sam uveo redovan doručak sve se posložilo. Ispočetka sam se rado sjećao večera, no sada mi više ne nedostaju. I vježbanje jako utječe na prehranu jer nakon treninga uopće nemam apetita. Kako najčešće vježbam navečer kad su djeca već u krevetu, nisam bio za jelo tako kasno, pa sam odustao od kasne večere vrlo lako. Možda čak i lakše nego što sam mislio', otkriva Mladen.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.