Dijeta 04. veljače 2010.

Udar na Borisov slavni trbuh

Boris-Mjerenje
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U TwinTime Health&Wellness Clubu dr. Dragica Kelam Perić detaljno je sa svih strana izmjerila Borisa i utvrdila, to jest potvrdila već poznato - da mu je trbuh najveći problem. Na temelju analize tjelesne kompozicije sastavila je za njega program od 12 tretmana koji će mu pomoći da se opusti nakon napornih treninga, ali i ubrzati topljenje masnih naslaga na trbuhu

U prvi posjet TwinTime Health&Wellness Clubu, koji se nalazi u zagrebačkom Kaptol Centru, u Novoj Vesi 11, Boris je stigao direktno s posla, u još uvijek užurbanom raspoloženju. Nakon kratkog opuštanja u predvorju uređenom u stilu lounge bara, dr. Dragica Kelam Perić odvela ga je u prostoriju u kojoj će mu uzeti mjere. Boris je trebao skinuti odjeću pa mu je ona krojačkim metrom izmjerila obujam na raznim djelovima tijela.

Trbuh donosi slavu

Bez ustručavanja svoj je goli trbuh još jednom pokazao našem fotoreporteru. Kad mu je već, kako sam kaže, "pivska trbušina donjela više slave za jedan dan, nego mozak za 20 godina", jer ga mnogi poznanici nazivaju otkad se uključio u projekt mršavljenja na Zdravoj Kravi.

Doktorica mu je još izmjerila dijametar kostiju na ručnom zglobu, laktu, koljenu i skočnom zglobu te na kraju, pomoću kalipera, debljinu potkožnog masnog tkiva na sedam mjesta na tijelu. Sve rezultate mjerenja i neke osobne podatke u TwinTimeu su unijeli u kompjuterski program za analizu tjelesne kompozicije i osmišljavanje individualiziranog programa ciljanog mršavljenja, koji se zove E.J. Multiprogram. Taj program kojeg su kreirali informatičari, tehničari, liječnici i kozmetičari, na osnovu unesenih podataka nudi rješenje i za najsloženije estetske probleme.

Boris ima građu jabuke

Borisu je kompjuterski program na osnovu unesenih vrijednosti izračunao indeks tjelesne mase koji iznosi 32, što spada u pretilost 1. stupnja.

Zanima te koliki je tvoj indeks tjelesne mase?

"S obzirom na to, a i na opsega struka koji je veća od 111 centimetara, kod Borisa postoji veći rizik za razvoj kardiovaskularnih bolesti, te je plansko i holističko mršavljenje idealno riješenje", komentirala je dr. Dragica Kelam Perić.

Uz to je u programu vidjela da je trenutačni omjer mišićne mase kod Borisa ispod 25 % , koštane mase 22 % , a masnog tkiva preko 40 %. Što se tiče oblika tijela, Boris je, kao i većina muškaraca, androidni tip ili tip jabuke.

Izračunaj i ti jesi li kruška ili jabuka!

Na temelju svih tih podataka u TwinTime-u inače uz tretmane preporučuju i poseban plan prehrane i vježbanje u njihovoj dvorani za fitness, ali budući da Boris to sve već ima organizirano u sklopu projekta "Mršavimo zajedno", tamo će ići samo na tretmane podrške mršavljenju. Bit će to niz od 12 tretmana na koje će ići jednom tjedno.

Prvi put je bio na termalnom pilingu, a u nastavku programa imat će razne tretmane za detoksikaciju organizma i za ubrzavanje mršavljenja, te tretmane aparatom za elektrostimulaciju Transion koji potiče redukciju potkožnog masnog tkiva i učvršćivanje mišića. Pored tretmana elektostimulacije mišića na cijeloj prednjoj i stražnjoj strani tijela, Boris će imati i pojačane tretmane učvršćivanja trbuha.

Ako i tebe muči veličina trbuha, pogledaj video s vježbama za ravan trbuh.

"Sada dišem i kroz kožu"

Prvi tretman na kojem je Boris bio u TwinTime Health&Wellness Clubu bio je termalni piling. U njemu je korišten poseban preparat iz kolekcije kozmetike za tijelo iz Termi Salsomaggiore.

Kako je objasnila dr. Dragica Kelam Perić, fosilna voda iz poznatih talijanskih Termi Salsomaggiore bogata je mineralima i drugim aktivnim tvarima, a posebno je u njoj značajna koncentracija visokovrijednih elemenata poput joda i broma. Zbog svog stimulativnog i lipolitičkog djelovanja bromu i jodu pripisuje se glavna uloga kod procesa mršavljenja. Uz pomoć inovativne tehnologije koncentrati ove fosilne vode, soli i blata pretočeni su u cjelovite prirodne preparate za njegu lica i tijela.

Termalni piling - priprema za tretmane mršavljenja

U TwinTime-u odlučili su prije početka niza tretmana za mršavljenje Borisu pripremiti kožu termalnim pilingom, kako bi uklonili odumrli rožnati sloj te poboljšali apsorpciju hranjivih i aktivnih tvari.

Provjeri koliko ti piling lica može pomoći da smanjiš bore, proširene pore i mrlje na koži.

Nakon pilinga, kažu, koža postaje glatka i meka, vraća joj se vlaga i mladenački izgled, ubrzava se obnova stanica.
Ovaj tretman sobito se preporučuje za deblju kožu, suhu kožu sklonu ljuštenju tijekom zime, kožu koja "ne diše", prije sunčanja i općenito za energiziranje kože.

Evo kako je Boris doživio svoj prvi tretman:

"Sam se sebi činiš kao keramička ploča električne peći, koju netko upravo čisti šmirglom. Najprije te pošpricaju tekućinom, a onda šmirglaju od glave do pete."

Ipak, poslje je bio jako zadovoljan:

"Feeling je odličan, čini mi se kao da su mi odčepili sve začepljene pore na koži i kao da, umjesto na nos i usta, dišem kroz cijelu kožu. To je izvrstan, prekrasan osjećaj."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.