Uz svoju novu dijetnu prehranu Robert je skinuo već skoro 5 kilograma. Uživa u ribljim jelima, otkrio je neke zanimljive kombinacije, ali mu nedostaje krumpir i tjestenina s raznim umacima. Pročitaj kako je ostao gladan kad je na meniju imao proso s gljivama i šnicle od soje
Nutricionistica Sandra Krstev Barać iz Vitaminoteke složila je Robertu dijetni jelovnik, koji se sastoji od tri obroka i dva međuobroka, tako da nikad nije gladan.
Pogledaj kako je izgledao njihov prvi susret!
"Doručak je uvijek nešto jednostavno, žitarice, zobene pahuljice ili integralni kruh s namazom", kaže Robert. Večeru nekad kuha sam, a nekad njegova supruga, koja onda i sama sve isproba i, kako kaže, zadovoljna je.
Na ručak Robert odlazi u catering Vivax, u kojem kuharica Jadranka Pavlić svaki dan za njega priprema jelo prema Sandrinom jelovniku, ili dobije ručak dostavom. I inače se u Vivaxu poslužuju zdravi, uravnoteženi obroci koji se mogu uklopiti u većinu populranih dijeta i nutricionističkih programa prehrane, ali Robert jede samo ono što mu je "propisala" njegova nutricionistica.
Vlasnik restorana Mario Budić kaže da je Robert vrlo discipliniran i da nikad ne naručuje ništa izvan svog menija. "Rekao mi je da mu je puno toga što sada jede novo, ali da mu je sve zanimljivo, a većinom i ukusno", dodaje Mario.
Kobni proso i sojini šnicli
A Robert se požalio na ručak od prije dva dana - proso s gljivama i sojine šnicle: "Možda je to jako zdravo, ali mi se okus nije svidio. Uspio sam pojesti pola ručka, a onda sam nestrpljivo čekao međuobrok."
Umjesto standardnog krumpira, tjestenine i bijele riže, kao priloge Robert sada jede integralne žitarice i sezonsko povrće. Samo par puta u jelovniku mu je krumpir na lešo, a budući da voli krumpir ne sve načine, kaže da mu to nedostaje, kao i tjestenina s raznim umacima.
A jako je zadovoljan, kaže, ribljim dijelom svog menija, jer ribu voli, a do sada ju nije tako često jeo. Usput je otkrio i neke zanimljive nove kombinacije, kao što je losos s limunom.
Sada prema Sandrinim uputama Robert rijetko jede crveno, a češće bijelo meso - piletinu i puretinu - jer je manje masno. Ali kad završi dvomjesečni program mršavljenja, već zna da će u prehranu vratiti svoju omiljenu janjetinu i teletinuispod peke, samo će paziti na količinu.
Robert je također ljubitelj kave. "Prije je pio 5-6 šalica kave dnevno i to sam mu smanjila na dvije šalice", kaže neumoljiva Sandra. Robert priznaje da ponekad ipak popije i treću šalicu, ali smatra da je i dobro, jer je tako smanjio količinu kave na pola.
Pogledaj video i poslušaj savjete nutricionistice i kuharice što jesti ako želiš smršavjeti!