Dijeta 31. svibnja 2010.

Što muči Roberta?

Robert-Psiholog
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Najveći problem mi je organizacija vremena i usklađivanje obaveza iz akcije "Mršavimo zajedno" s ostalim privatnim i poslovnim obavezama, požalio se Robert Tomić Zuber sportskom psihologu Igoru Čerenšeku. Saznaj što mu je on savjetovao i kako je prošao njihov prvi razgovor, od kojega je Robert ranije zazirao

Psiholog Igor Čerenšek kaže da se u radu s Robertom odlučio fokusirati na tri stvari, a to su njegova motivacija, time management i stress management.

"Robert je u program isprva ušao pomalo nevoljko s mnogim brigama i pitanjima, posebno vezanim uz njegove obaveze u programu. U početku mu je bilo teško jer je program iziskivao mnogo truda i volje. Njegov osnovni problem i jedini izvor nezadovoljstva je neadekvatan time management, koji je stvorio gomilanje privatnih i poslovnih obaveza, kao i obaveza prema programu 'Mršavimo zajedno'. U početku su ti problemi bili veći, ali sada se nezadovoljstvo stišalo i Robert vrlo odlučno izvršava sve svoje obaveze u potpunosti i ništa ne prepušta slučaju", komentirao je Igor.

Robert nam je potvrdio da ga je najviše mučila organizacija vremena i usklađivanje svih obaveza iz programa akcije "Mršavimo zajedno" s ostalim privatnim i poslovnim obavezama.

"Psiholog mi je preporučio da sve obaveze upisujem u planer, umjesto da ih držim u glavi. To bi me trebalo rasteretiti, pa sam već nabavio planer i počeo zapisivati svoje planove. Sad ćemo vidjeti kako to djeluje", kaže Robert.

Novi cilj: Ispod 110 kilograma

Sljedeća tema o kojoj je razgovarao s Igorom bili su njegovi ciljevi i motivacija.

"Cilj mi je bio u ovom programu krenuti, početi vježbati i jesti zdravije. Igor mi je savjetovao da si ipak postavim konkretan i jasan cilj. Onda smo se složili da si umjesto gubitka 5 do 10 kilograma u ova 2 mjeseca, kao novi cilj postavim težinu od 110 kilograma, a da onda pokušam ići i spod toga. Trudit ću se to postići", rekao nam je Robert, a Igor je objasnio da će mu ovako postavljen cilj - umjereno težak, ali dohvatljiv - koristiti kao motivator i kontrola za dosad obavljen posao.

Naposljetku, kaže Igor, s obzirom da je Robertov posao i životni stil vrlo stresan, on će u sljedećih nekoliko sastanaka naučiti kako se nositi sa stresom kroz vježbe disanja, meditacije i imaginacije.

Robert nam je priznao da je inače pomalo zazirao od razgovora s psiholozima i psihoterapeutima, ali ga je prvi susret s Igorom ugodno iznenadio:

"Igor je super i razgovor s njim bio mi je vrlo ugodan i opuštajući. Nije mi ništa nametao i s razumijevanjem je prihvaćao moje argumente oko stvari koje su me mučile."

Kakvu je dramu s Igorom proživjela Saša, pročitaj ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.