Dijeta 20. svibnja 2010.

Robert na testu zdravlja

Robert-Fizijatar
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na početku akcije "Mršavimo zajedno" Robert Tomić Zuber obavio je liječničke preglede da bi bio siguran da je spreman za naporne treninge. Fizijatar mu je savjetovao da zbog ozljede koljena sada na treninzima posebno radi na mišićima natkoljenice, a otkrio je i da mu je uzrok boli u peti upaljeno kurje oko

Budući da je nedavno bio na sistematskom pregledu u Poliklinici Sunce, Robert je sada napravio samo one preglede koji su mu bili potrebni. Prije 15 godina imao je ozljedu koljena, zbog čega se i prestao baviti veslanjem, a prošlog je ljeta krivo stao i ponovno ozljedio isto koljeno. Još uvijek ga malo boli pa mu je osobni trener savjetovao da provjeri smije li ga i koliko opterećivati. Drugi problem, koji je Robert također najviše osjetio prilikom vježbanja, je snažna bol u peti.

Zbog toga je bio na pregledu kod fizijatra dr. Mire Mišure. On mu je savjetovao da vježbama ojača mišiće natkoljenice, ali mu je preporučio i da napravi magnetsku rezonanciju, kako bi mu sa sigurnošću mogao dati daljnje upute.

Snažna bol u peti

Kad mu je dr. Mišura pritisnuo kritično mjesto na peti, Robert je od boli zajaukao. Liječnik je pretpostavio da je riječ o kurjem oku, natisku ili virusnoj bradavici koja se nalazi iznutra, tako da se na površini kože skoro ništa ni ne vidi.

Zbog toga je poslao Roberta na ultrazvučni pregled pete na kojem je radiolog dr. Dražen Lovrić potvrdio je to kurje oko ili virusna bradavica, koja je sada osobito bolna jer je tkivo upaljeno.

"U svakom slučaju to je beningna stvar, ali se treba riješiti. Radi toga Robert treba još otići dermatologu ili kiirurgu", rekao je dr. Lovrić.

Robert je još zbog stezanja u grlu sumnjao na probleme sa štitnjačom pa mu je u sklopu laboratorijskih pretraga krvi napravljena provjera hormona štitanjače. Ispalo je da je sve u granicama normale, a i dr. Ante Barbir koji je Robertu pregledao štitnjaču, rekao je da sve izgleda uredno.

Što se tiče ostalih rezultata laboratorijskih pretraga, pokazalo se da Robert ima povišen kolesterol: normalne su vrijednosti između 3,5 i 5, a njemu je 6,2. Trigliceridi su mu na gornjoj granici, ali bi njih i kolesterol trebao riješti svojim novim načinom prehrane prema uputama nutricionistice.

Pogledaj kakvu je dijagnozu Robertu postavila nutricionistica!

  • Avatar kreativnavjeverica
    kreativnavjeverica

    stesweet proizvodi od biljke stevije su odlični i preporučujem ih svima:)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.