Dijeta 28. lipnja 2010.

Robert mršavi i uz roštilj

Robert-Jede
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Robert nam je priznao da na ljetnim druženjima s prijateljima  pojede i meso s roštilja, i to bez grižnje savjesti. Ipak pazi da je to onda bijelo pileće meso ili, ako je crveno, da nema masti. Za to ima blagoslov nutricionistice, koja kaže da je meso s roštilja super s nutritivne strane, naravno, ako se s njim ne pretjeruje

Iako to nije dio njegovog dijetnog jelovnika, Robert nam je priznao da ponekad pojede sladoled, kruh pa i meso s roštilja. Pritom ne osjeća grižnju savjesti jer, kako kaže, misli da akcija "Mršavimo zajedno" nije režim u kojem bi se čovjek trebao kažnjavati.

"Ljetna druženja često se odvijaju uz roštilj, pa kako se ne bih isključivao, i ja pojedem nešto mesa. No prema savjetima nutricionistica, to je onda bijelo pileće meso, ili, rjeđe, crveno meso bez masnoće", objašnjava Robert.

Nutricionistica iz Vitaminoteke Sandra Krstev Barać kaže da je zapravo meso s roštilja manje masno nego pohano ili prženo. Bitna je i marinada, dodaje, to bi moglo biti maslinovo ulje i začinsko bilje, a mora se paziti, pogotovo ljeti, i da je meso svježe.

"Meso na grillu je zapravo super s nutritivne strane, samo ne treba pretjerivati jer zbog ugljena može biti kancerogeno", ističe Sandra.

Robert pak smatra da je najvažnije što treba dobiti kroz ovaj dvomjesečni program mršavljenja već dobio, a to je da se naučio umjerenosti u jelu, koja mu je zadnjih godina bila strana.

'Mršavljenje nije lagan pothvat'

Svog se jelovnika za mršavljenje inače pridržava, redovito vježba u teretani i ide na tretmane za brže uklanjanje masnih naslaga, tako da je već postigao odlične rezultate.

Pogledaj što je pokazalo zadnje mjerenje i vaganje u Vitaminoteci, i kako se Robertova kilaža i dalje smanjuje!

"Ti rezultati me motiviraju da nastavim s programom, jer bi bilo šteta da sav uloženi trud propadne", komentira Robert.

Ali napominje da mu nije uvijek lako, "jer ne živimo u idealnom svijetu u kojem bismo toliko puno vremena mogli posvetiti sebi i svome tijelu. Tu su poslovni ručkovi, službena putovanja, razne obiteljske dužnosti i druge obaveze, a u takvom svijetu mršavljenje nije baš lagan pothvat."

On ipak uspijeva u tome jer je odlučio tijekom dva mjeseca tome posvetiti većinu svog slobodnog vremena, kaže.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.