Dijeta 21. siječnja 2014.

Preuzmi detoks jelovnik za žene

Jjj630
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Teška hrana koja uključuje obilje namirnica životinjskog porijekla, visoki udio masti i šećera opterećuje organizam i najčešće je glavni uzrok viška kilograma. Zdrava Krava ti daruje detoksikacijski jelovnik za tjedan dana koji će ubrzati tvoju probavu te povoljno djelovati na jetru

Detoksikacijski jelovnik možeš skinuti ovdje.

Uravnotežena dijeta

Naše tijelo najlakše ćemo rasteretiti tako da smanjimo unos hrane, a jelovnik baziramo na hrani biljnog porijekla koja će ubrzati probavu te uvrstimo namirnice koje povoljno djeluju na jetru - naš najveći detoksikacijski organ. To su u prvom redu gorko i zeleno lisnato povrće, cikla, celer, đumbir, limun, ananas i jabuke. Jedno od glavnih pravila detoksikacijske dijete jest piti obilje vode, a izbaciti alkohol i kofein te sokove s dodanim šećerom.

Detoksikacijska dijeta treba sadržavati što manje industrijski prerađene hrane, a što više svježih namirnica i obroka pripremljenih blagom termičkom obradom poput kuhanja, pripreme na pari i pirjanja. Također, kvalitetna detoksikacijska dijeta ne zagovara post već predstavlja uravnoteženu dijetu koja neće uzrokovati nutritivne deficite.

Donosimo ti primjer uravnoteženog detoksikacijskog jelovnika u vrijednosti od 1600 kalorija namijenjenog ženama. Ako su tvoje energetske potrebe prosječne i iznose 2200 kalorija, pridržavajući se jelovnika od 1600 kalorija možeš gubiti oko 0,6 kg tjedno. S obzirom na to da su u jelovnicima zastupljene sve skupine namirnica, zdrave osobe koje imaju višak kilograma mogu koristiti jelovnike i u mršavljenju 'na duge staze', no ne preporučuju se djeci, adolescentima, starijim osobama te trudnicama i dojiljama za koje vrijede posebne prehrambene preporuke.

Detoksikacijski jelovnik možeš skinuti ovdje.

Klikni ovdje i skini jelovnik za muškarce.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.