Dijeta 22. siječnja 2014.

Preuzmi detoks jelovnik za muškarce

Jel-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kvalitetna detoksikacijska dijeta ne zagovara post već predstavlja uravnoteženu dijetu koja neće uzrokovati nutritivne deficite. Zdrava Krava ti daruje detoksikacijski jelovnik za tjedan dana koji će ubrzati tvoju probavu te povoljno djelovati na jetru

Detoksikacijski jelovnik možeš skinuti ovdje.

Uravnotežena dijeta

Naše tijelo najlakše ćemo rasteretiti tako da smanjimo unos hrane, a jelovnik baziramo na hrani biljnog porijekla koja će ubrzati probavu te uvrstimo namirnice koje povoljno djeluju na jetru - naš najveći detoksikacijski organ. To su u prvom redu gorko i zeleno lisnato povrće, cikla, celer, đumbir, limun, ananas i jabuke. Jedno od glavnih pravila detoksikacijske dijete jest piti obilje vode, a izbaciti alkohol i kofein te sokove s dodanim šećerom.

Detoksikacijska dijeta treba sadržavati što manje industrijski prerađene hrane, a što više svježih namirnica i obroka pripremljenih blagom termičkom obradom poput kuhanja, pripreme na pari i pirjanja. Također, kvalitetna detoksikacijska dijeta ne zagovara post već predstavlja uravnoteženu dijetu koja neće uzrokovati nutritivne deficite.

Donosimo ti primjer uravnoteženog detoksikacijskog jelovnika u vrijednosti od 1800 kalorija namijenjenog muškarcima. Ako su tvoje energetske potrebe prosječne i iznose 2500 kalorija, pridržavajući se jelovnika od 1800 kalorija možeš gubiti oko 0,7 kg tjedno. S obzirom na to da su u jelovnicima zastupljene sve skupine namirnica, zdrave osobe koje imaju višak kilograma mogu koristiti jelovnike i u mršavljenju 'na duge staze', no ne preporučuju se djeci, adolescentima i starijim osobama za koje vrijede posebne prehrambene preporuke.

Detoksikacijski jelovnik možeš skinuti ovdje.

Detoksikacijski jelovnik za žene možeš preuzeti ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.