Dijeta 08. srpnja 2010.

Pobjeda nad kilama i lošim kolesterolom

Robert-Sunce1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Robert je u protekla dva mjeseca izgubio skoro 10 kilograma, a krvne pretrage pokazale su da je 'izgubio' i dosta lošeg kolesterola. To je značajan korak u prevenciji bolesti srca i krvnih žila, komentirao je doktor iz Poliklinike Sunce te dodao kako bi dokazano učinkovit program "Mršavimo zajedno" trebalo provesti na nacionalnoj razini

"Kad sam vidio Roberta, zapitao sam se gdje je mu nestao trbuh. Odmah sam primijetio i smješak zadovoljnog čovjeka", komentirao je dr. Ante Barbir, internist iz Poliklinike Sunce kod kojeg je Robert bio na pregledu i prije dva mjeseca, na početku akcije "Mršavimo zajedno".

Pogledaj kako je izgledao prvi Robertov pregled u Poliklinici Sunce!

Robertu su tamo i ovoga puta izvadili krv kako bi provjerili jesu li mu se povišeni kolesterol i masnoće u krvi smanjili nakon dva mjeseca zdravog načina prehrane i vježbanja.

Kolesterol, koji mu je na početku programa mršavljenja bio 6,2, spustio se na 5,6. To je još uvijek malo iznad gornje granice, koja iznosi 5, ali se vidi trend poboljšanja. LDL kolesterol, takozvani loši kolesterol, također je pao s 4,40 na 3,80, te se približio idealu od 3 jedinice.

Dobar početak zdravijeg života

"Granična vrijednost triglicerida, to jest masnoća u krvi ostala je manje-više ista, no to je nešto što se mijenja od dana do dana, ovisno o hrani koju jedemo", objasnio je dr. Barbir, te dodao kako je vrijednost kolesterola trajnija, pa je značajnije što se tu vidi pozitivan pomak.

On smatra da je Robertovo postignuće u programu mršavljenja - gubitak skoro 10 kilograma - dobar početak te da sada treba imati volju održati novu kilažu i, ako je moguće, još ju malo smanjiti.

"Smanjenje težine je značajan korak u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, osobito kod muškaraca", istaknuo je internist iz Poliklinike Sunce.

Priznao nam je da je Robert nadmašio njegova očekivanja na prvom pregledu, te zaključio da je program mršavljenja kroz koji je prošao izuzetno dobar i učinkovit te da bi ga bilo dobro provesti na nacionalnoj razini.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.