Dijeta Dijetni savjeti 19. siječnja 2017.

Pet ključnih pravila svake uspješne dijete

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pročitaj koja pravila treba poštivati kako bi postigla željeni izgled. Post blagdansko vrijeme navelo nas je da više razmislimo o dijetama koje su stvarno podjednako zdrave, ali i učinkovite.

 Tako je tim nutricionista otkrio pet pravila prehrane kojih bi se trebala držati ako želiš izgubiti kilograme, a ne ugroziti svoj organizam.

  • Ne žuri - dobre dijete ne skidaju više od jednog kilograma na tjednoj razini. Ako počneš gubiti više od toga  znači da si gubiš mišićno tkivo, što nikako nije zdravo.
  • Izbaci šećer, ne masti - većina dijeta koje pripadaju grupi boljih, ističu da je puno bolje iz prehrane izbaciti šećere nego masti.  Tijelo skladišti višak šećera koji se nalazi u ugljikohidratima poput tjestenine i kruha, podjednako kao i masti. Ali dobre masti pomažu tvom organizmu i ključne su za dobro zdravlje. Dijeta bez masti izazvat će umor, glad i nezadovoljstvo.

Žitarice | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

  • Ne preskači doručak - kvalitetan doručak ključni je obrok koji će osigurati rad organizma tijekom cijelog dana. U svakoj dobroj dijeti dan će ti započinjati unosom kvalitetnih proteina, dovoljnom količinom dobrih masti i zdravim ugljikohidratima.
  • Napravi raspored obroka - sve uspješne dijete podrazumijevaju određenu količinu i raspored obroka tijekom dana.
  • Promijeni životne navike - učinkovit plan gubitka kilograma obuhvaća i promjenu određenih životnih navika. Na primjer, svaki nutricionist preporučit će prije vježbanje 3 dana u tjednu, nego upotrebu određenih shake-ova i drugih dijetetskih preparata.

Najbolje dijete za 2017. godinu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.