Dijeta 15. rujna 2023.

Oprah Winfrey (69) izgubila više od 18 kilograma, evo njezinih tajni za uspješno mršavljenje

Foto: Instagram Oprah Winfrey
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznata voditeljica talk show Oprah Winfrey uvijek je otvoreno pričala o svojem gubitku kilograma, no prošle odlučila je promijeniti neke svoje prehrambene navike kako bi imala bolju kontrolu nad svojim životom.

Oprah (69), koja je u jednom periodu svog života imala 107 kilograma, ponovno se posvetila programu za mršavljenje koji joj je prije pomogao da izgubi više od 18 kilograma. Radi se o WW programu, poznatiji pod nazivom Weight Watchers, čija je i ambasadorica. Početkom prošle godine odlučila je "očistiti" svoj hladnjak i na Instagramu pozvala pratitelje na svoj put. 

Osim što se sama prije borila s yo-yo efektom, Oprah kaže kako uz pomoć programa može jesti hranu koju zaista voli - od tacosa do tjestenine piše Hellomagazine. Oprah kaže kako je zbog programa osvijestila svoje prehrambene navike što joj je pomoglo da vrati kontrolu nad time kako želi živjeti.

Objasnila je kako je za nju taj program jednostavniji i lakši od drugih. "To je stil života, način prehrane i način života koji je tako oslobađajući. Nikad se ne osjećate kao da ste na dijeti, a to djeluje", zaključila je Oprah. Osim prehrambenih navika posvetila se i vježbanju te je za People magazin rekla kako svaki dan pokušava raditi nešto zbog čega će biti aktivna, a pritom i uživati u tome. 

Oprah se programu pridružila još 2015. godine jer joj je bilo dosta gubljenja i ponovnog vraćanja kilograma. "Bilo mi je dosta režima bez ugljikohidrata. Neki ljudi mogu živjeti bez kruha i tjestenine, ali meni to jednostavno nema smisla", rekla je za The Oprah Magazine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Oprah (@oprah)

Plan prehrane

Oprahin dnevni unos kalorija sastoji se od 20 % proteina, 30 % zdravih masti i 50 % ugljikohidrata poput cjelovitih žitarica, voća i povrća. Oprah je čak podijelila i svoju dnevnu prehranu, s pojedinostima o sedmodnevnom dnevniku ishrane koji objašnjava što jede kako bi ostala zdrava, a da se ne odriče hrane. 

Oprahin prvi obrok u danu nije isti svaki dan. Uživa u smoothiejima s bobicama, voćem i orašastim plodovima koje miješa sa sokom od naranče i jogurtom. A za slatku verziju popit će smoothie od čokolade i jagode ili će čokoladu zamijeniti narančom piše Hellomagazine. Kad ne pije smoothie, Oprah uživa u zobenoj kaši s nasjeckanim orasima i borovnicama, organskom kruhu od cjelovitih žitarica prelivenom prženim jajetom i dvije kriške puretine, mješavini žitarica s voćem, orasi i nemasnim mlijekom, ili voćem i jogurtom.

Oprah voli imati dva međuobroka dnevno koji uključuju hrskavi kruh s maslacem od kikirikija i marmeladom od ananasa i marelice, kuglice od lubenice, jogurt s nasjeckanim bademima, razno voće, kriške sira, povrće, tvrdo kuhano jaje, orahe ili malo tamne čokolade.

Za ručak će pojesti kruh od cjelovitog zrna s light majonezom, dimljenom puretinom, sirom, avokadom i rajčicama. Ostale opcije uključuju juhu od tikvica s curryjem, burger s povrćem, hamburger od puretine na žaru ili puretinu prelivenu s dvije kriške rajčice, listovima bosiljka i kriškom cheddar sira. Također će uživati u salati od rikule, grejpa i avokada sa svježom mozzarellom i pita kruhom. Voli pojesti i voćnu salatu koja sadrži kriške banane, jabuke, breskve i manga u kombinaciji s jogurtom i orasima.

Oprahina večer sastoji se od svježih i jednostavno pripremljenih namirnica. Često večera divlju rižu s miješanim povrćem i kotletima od pilećih prsa bez kože i kostiju ili tjesteninu s miješanim povrćem i piletinom. Voli i ribu sa žara s patlidžanom, tikvicom i smeđom rižom ili salatu od miješane zelene salate prelivenu maslinovim uljem i balzamičnim octom i škampima na žaru, ciklom, pečenim kukuruzom, rajčicom, pečenom paprikom i domaći sorbet od manga piše Hellomagazine

Oprah_2 Možda te zanima... Što nas Oprah može naučiti o mršavljenju Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.