Upravo one namirnice koje izbjegavaš mogle bi ti pomoći u kontroliranju osjećaja gladi i spriječiti prejedanje. Pa koji je onda ključni faktor mršavljenja? Vodi računa o kvaliteti hrane (nutritivnoj vrijednosti) i veličini porcija
Crna čokolada
Brzo utaži neizdrživu potrebu za slatkim, a sprečava i prejedanje. Mnogo je bolje povremeno pojesti malu količinu omiljene poslastice nego je se odreći u potpunosti (što nakon nekog vremena izaziva neumjereno konzumiranje). Crna čokolada zdravija je i brže zadovoljava želju za slatkim od mliječne čokolade. Ipak, vodi računa o količini - jedna do dvije kockice najkvalitetnije crne čokolade s visokim postotkom kakaoa sasvim su dovoljne.
Krumpir
Izgrađuje rezistentni škrob - biljna vlakna koja sagorijevaju masti. Pečeni krumpirići sigurno ti neće pomoći da smršaviš, ali kada se prokuha ili ispeče u ljusci, škrob iz krumpira upija vodu i bubri. Nakon hlađenja, škrob se djelomično kristalizira u oblik koji je neprobavljiv - rezistentni škrob. Za razliku od ostalih tipova biljnih vlakana, otporni škrob fermentira u debelom crijevu i formira masne kiseline, koje mogu blokirati sposobnost organizma da sagorijeva ugljikohidrate pa tada sagorijevaš masnoće. Zdrava porcija krumpira: koliko stane u šaku.
Pripremi koktel od malina za mršavljenje.