Dijeta 28. svibnja 2012.

'Mojih 30 dana bez čokolade'

Nikolina_Dnevnik_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nikolina se na početku projekta ''Mršavimo zajedno'' najviše bojala kako će uskladiti sve svoje obveze. I sada nakon (skoro) mjesec dana trajanja projekta, priznaje da je bila neorganizirana. Iako je svjesna da kilogrami idu sporije od ostalih kandidata, to je ne obeshrabruje. Uživa u obiteljskoj podršci, a kolegice zainteresirano prate što svaki dan jede

Kolegice svakodnevno prate što ručamo i kako vježbamo

Kolegice su itekako zainteresirane za to što svaki dan ručamo, a gotovo svakodnevno (odoka) mjere nam obujme trbuha i guze. Komentara bude svakojakih, no mi smo tu radi mršavljenja i zabave.

Nemam više onakav apetit kakav sam imala prije mjesec i pol dana. Čokoladu i druge slastice nisam okusila točno otkako sam krenula u projekt, na što sam posebno ponosna.

Priprema obroka mi više ne predstavlja nikakve poteškoće. Ujutro se dignem ranije te si pripremim brzinski ručak od neke žitarice (leće, zobi, proso, kuskus) s povrćem i malo proteina (komadić kuhane piletine, ribe, dijetne šunke, 1 kuhano jaje ili malo svježeg sira) i to nosim sa sobom. Doručkujem cornflakes, probavin (na koji sam se malo teže priviknula) ili svježi sir. Ručak pripremam za obitelj nakon posla. Već su se svi priviknuli da je lakši od uobičajenog (nema putra, zaprške, vrhnja), riba je 2-3 x tjedno (moje je dijete zbog toga u početku za utorak mislilo da je petak), a večeru ili preskačem, ili doista popijem sirutku ili samo jednu voćku.

Idući tjedan sam na godišnjem, obećala sam si intezivnije vježbanje!

A moja najbolja prijateljica sada je postala Jana! Uz torbu na posao sada vučem i posebnu (platnenu) torbicu sa posudicom i velikom bocom Jane koju moram popiti za vrijeme dok sam na poslu. Eh da, tu je i torba sa sportskom opremom. Ne upotrebljavam je na žalost svaki dan, već samo tri puta tjedno.

U početku sam išla u teretanu rano ujutro no zadnji tjedan dana popodne zbog drugačijih obveza (novinarskih zadataka) pa onda produžim i na LPG tretman. Idući tjedan sam na godišnjem pa sam si obećala vježbati 4-5 puta tjedno.

I tijelo mi se već polako navikava na teže vježbe i postaje ovisno o naporima. Neki dan sam na zemlji gdje uzgajamo malo povrća (za naš domaći stol) mogla kopati dva sata bez prestanka pa sam primijetila da sam kondiciju digla na viši nivo.

Imam cilj!

Promjene u izgledu još uvijek nisu drastične, no ja ih osjetim (neki kažu da izgledam kao da sam se malo ispuhala).

I doista, tijelo mi signalizira male promjene na bolje (na onim trapericama koje se nisu raširile no u kojima sam se slikala na početku projekta, sada moram staviti remen), a duh mi je spremniji na nove izazove (kako na sve ostalo što me čeka u sklopu projekta tako i na one poslovne). Doista sam nekako još veselija i imam više energije za sve!

Da ne zaboravim, dječaci ili dečki u teretani su super (uvijek spremni pomoći) pa dame navalite vježbati. A odmarajući LPG tretmani su opuštajući i dobro dođu na kraju poslovnog dana kao nagrada tijelu i duhu pa sam se na njih i najlakše naviknula. Fizioterapeutkinje vrlo polako tretiraju masne naslage, a termini su im gotovo svaki dan popunjeni.

Onako kako želim izgledati (s idealnom težinom i zategnutim tijelom), a pritom ostati zdravo, uspjet ću (nastavim li ovakvim tempom) tek za Božić, il za iduće ljeto. No, to me ne obeshrabruje, jer imam cilj. I znam kako ga ostvariti.

Sve je vrlo jednostavno, samo treba poticaj. A meni je to dala Zdrava krava. Hvala svima!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.