Dijeta 18. svibnja 2012.

Moj obračun s kilogramima

Andrea2450X300_1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

'Prvi trening me stvarno oborio s nogu! Nisam ni slutila u kakvoj se lošoj kondiciji nalazi moje tijelo, isto ono koje je prije par godina bilo isklesano raznim vrstama fizičkih aktivnosti', kaže Andrea u svom prvom dnevniku te otkriva kako su joj se svidjeli zdraviji obroci i zašto je sada bolje raspoložena i sretnija

Prvi izazov - jelovnik

Počelo je... sama sebe motiviram i govorim si - mogu ja to. Jelovnici su stigli. Vrijeme je za promjene. Ovaj put trajne!

Čitam jelovnik i mislim - ok, nije loše. A onda, prva prepreka i to prva večera. Nakon slasnih sendviča od bijelog peciva na mom komadiću kruha smjestio se namaz od slanutka. Gledali smo se tako i gledali, a onda sam odlučila dati mu šansu. Nije ispalo dobro, ali nisam se dala.

U ovom tonu nastavila sam i dalje. Juha od batata i špinata jednako me "oduševila" kao i namaz od slanutka. Ipak, uporna kakva jesam, nastavila sam opet dalje. Jer ja to mogu. Jer ja to hoću. To mi treba!

Došao je red i na vježbanje u teretani. Upoznala sam našeg trenera Tomislava i krenula u borbu.

Ponovno se privikavam na aktivnost

Prvi trening me u doslovnom smislu oborio s nogu. Nisam ni slutila u kakvoj se lošoj fizičkoj kondiciji nalazi moje tijelo. Isto ono koje je prije par godina bilo isklesano raznim vrstama fizičkih aktivnosti - od tenisa, rukometa do step aerobika. Na vrlo bolan način mišići su me vratili u stvarnost i ispuhali balon u kojem sam do tada živjela. Shvatila sam da sam zahrđala i da je od onoga stanja prije ostalo samo sjećanje kako pravilno izvoditi vježbe, koje sada nisam bila u stanju provesti.

Prvi tjedan vježbanja je bio nemilosrdan. Sada je daleko bolje, no kako se ja više ne žalim tako treninzi dobivaju jači intenzitet i teže ih je odraditi. Iskreno, veselim se svakom novom treningu, a prije vježbanja koristim Encianov L karnitin koji poboljšava sagorijevanje masnoća.

Ovo je prvi put da radim s osobnim trenerom koji me vodi korak po korak do cilja, a to je ne samo izgubiti višak nakupljenih kilograma već i vratiti tijelo u stanje kakvo odgovara osobi mojih godina.

Od kada redovito vježbam osjećam se fenomenalno. Vratila mi se unutarnja snaga i elan, bolje sam raspoložena. Sve je lakše jer nakon intenzivnih treninga moje cijelo tijelo pršti od adrenalina što uvelike doprinosi boljem osjećaju. Promjene već primjećujem - sve se zategnulo, pa čak i trbuh.

Podrška sa svih strana!

Vrlo često kombiniram vježbanje i LPG tretmane koji su me oduševili. Ne moram ni pričati koliko sam bila iznenađena kada sam već nakon prvog tretmana vidjela promjene na obujmu bokova, a posebice trbuha koji mi ponajviše smeta. Po preporuci djelatnica LPG-a pijem veće količine vode Jana kao bi postigla najbolje rezultate hidratacijom tijela.

Upoznala sam i sportskog psihologa Igora koji nas bodri u daljnem napretku. Podržao je ideju odbacivanja kasnih večera i ustrajnosti u vježbanju te dosljednosti i nakon završetka programa kako se stare navike ne bi vratile na tron.

Najpozitivnije promjene koje sam do sada uvela su obavezni doručak koji uključuje Vivera žitarice i Corn flakes te redovitu tjelovježbu. Posebno me oduševio kruh prosenica koji je bogat žitaricama, a nije naporan okusom.

Promjene su itekako vidljive. Već sam izgubila nekoliko kilograma, a u sljedećih mjesec i pol, koliko ima do kraja programa, želim još više smršaviti. Mislim da je cilj realan i dostižan u tom vremenskom periodu.

Reakcije okoline na program su više nego pozitivne. Nadam se da će ovaj naš entuzijazam i želja za pozitivnom promjenom i druge navesti na uvođenje novih navika koje će dugoročno imati dobre rezultate i utjecaj na kvalitetu života.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.