Dijeta Dijetni savjeti 02. travnja 2019.

Mješavina za jutarnju kavu koja spaljuje masnoće

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kava je bez sumnje omiljeni jutarnji napitak diljem svijeta. Razbuđuje, podiže nivo energije i divno miriše. Osim toga ubrzava metabolizam, a kada se konzumira umjereno dobra je i za srce. Ali ne znaju svi da ako svojoj jutarnjoj kavi dodaju samo dva ili tri sastojka ona može postati pravi "spaljivač" masnoća.

Uz dodavanje cimeta i kokosova ulja kavi možeš izgubiti nekoliko kilograma bez značajne promijene svojih prehrambenih navika.

Zašto je ova kombinacija tako moćna?

Cimet pruža brojne zdravstvene prednosti. Snažan je protuupalni agens, a osim toga, pun je antioksidansa što znači da neutralizira negativne učinke slobodnih radikala. Također smanjuje razinu šećera u krvi. Podržava razgradnju šećera, koji se pretvara u energiju. Tako cimet sprečava nakupljanje masti u tijelu. Najpopularnije vrste su Cejlonski i Cassia cimet.

Možda te zanima... Zašto kava potiče potrebu za velikom nuždom? Hrana


Kokosovo ulje je još jedan dar prirode koji ima niz zdravstvenih prednosti. Većina drugih ulja sadrži pretežno dugolančane masne kiseline, a kokosovo ulje se gotovo u cijelosti sastoji samo od srednje lančanih masnih kiselina što znači da se u organizmu razgrađuju potpuno drugačije od dugolančanih masnoća. Srednje lančane masnoće jetra transformira direktno u energiju i kako su pokazala brojna istraživanja, ne pretvara ih u tjelesne masnoće.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

 

Med je pun šećera, ali to je prirodni šećer. Med također obiluje važnim mineralima kao što su natrij, željezo, cink, kalcij, kalij i fosfor. Osim toga, med sadrži niacin, folat, vitamin C, riboflavin i vitamin B6. To se pokazalo vrlo korisnim za reguliranje razine kolesterola u krvi i smanjenje stresa. Med osigurava esencijalne hranjive tvari i na taj način sprječava nedostatke minerala ili vitamina u tijelu. Sirovi nepasterizirani med je najzdraviji.

Možda te zanima... Još jedna dobra vijest za kavoljupce - kava čuva jetru Zdravlje

 

Sastojci i način upotrebe

Što trebaš:

  • ½ šalice meda
  • ¾ šalice kokosovog ulja
  • 1 žličica. cimeta
  • 1 žličica. kakaa (po želji)

Priprema:

Pomiješaj sve sastojke i napravi kompaktnu mješavinu. Pohrani u staklenoj posudi i drži u hladnjaku.

Upotreba:


Dodaj 1-2 žličice smjese u šalicu svježe skuhane kave. Dobro promiješaj i uživajte u jutarnjoj šalici kave koja topi masne naslage.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.