Moglo bi se pojednostavljeno reći kako je liposukcijska prehrana obrnut proces od debljanja. Funkcionira na potpuno prirodnom principu metabolizma masnoća – omogućiti tijelu da se hrani vlastitim masnim rezervama.
Debljina je, zapravo, bolest pretjeranog nakupljanja masnoće i ne ovisi samo o prekomjernom unosu hrane, niti o nedovoljnoj fizičkoj aktivnosti, već o neravnoteži u hormonalnom reguliranju masnog tkiva i metabolizma masnoća.
Sinteza i nakupljanje masnoća premašuju razgradnju masnoće iz masnog tkiva, pa tako i njezino sagorijevanje. U liposukcijskoj prehrani mršavi se kad, pomoću aminokiselina, hormonalno reguliranje masnog tkiva ponovno dođe u ravnotežu, što je proces obrnut od debljanja. Tijekom tretmana ne mijenjaju se biokemijski parametri organizma, već se samo koristi prirodni metabolizam da bi se aktivirale masne zalihe i iskoristile kao izvor energije.
Što aminokiseline, konkretno, rade u organizmu?
Tajna liposukcijske prehrane u specijalnoj je formuli aminokiselina, koje aktiviraju enzim lipazu. Tako aminokiseline djeluju na pojačano iskorištavanje masnoća za dobivanje energije – povećava se oslobađanje masnih kiselina, smanjuje se iskorištavanje glukoze i pojačava sinteza glikogena u stanicama, pa je posljedica brzo mršavljenje. To je prirodan proces koji potiče redukciju masnoća i zadržavanje glukoze u krvi na razini koja pomaže da izgubimo 10 posto tjelesne mase tijekom jednog tretmana. Najvažnije je da nismo gladni, da kilograme gubimo brzo i da je režim siguran za zdravlje. Aminokiseline se konzumiraju u obliku praška koji treba otopiti u vodi. One praktički ne zamjenjuju obrok nego aktiviraju spremljene masne rezerve kojima se organizam hrani – dakle, tope masnoće i pretvaraju ih u energiju.
Kako izgleda jelovnik osobe koja je prešla na liposukcijsku prehranu?
Liposukcijska prehrana odvija se u dvije faze. U prvoj fazi dolazi do aktivacije metabolizma masnoća. Tada se aminokiseline koriste u kombinaciji s određenim povrćem i mesom ili ribom. Glavni obrok je večera u terminu između 18 i 22 sata (npr., može se jesti odrezak s nekom zelenom salatom). Dolazi do brzih početnih rezultata, što daje vjetar u leđa svima koji počinju sa svojom preobrazbom. Protokoli s aminokiselinama ponavljaju se sve do željenog cilja. U drugoj fazi uključuje se dodatno povrće, voće, mlijeko i mliječni proizvodi, a ključ je u tome da se unos ugljikohidrata i proteina ograniči, dok se energetski deficit kompenzira optimalnom količinom zasićenih masnoća životinjskog podrijetla. Ova faza je, zapravo, pravilna i uravnotežena prehrana, koja omogućava održavanje idealne težine.
Saznaj sve o dijetama i odaberi najbolju za sebe!