Dijeta 17. lipnja 2010.

Lazanje umjesto sojinih odrezaka

Robert-Stoji
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Robert kaže da ne obraća previše pažnje na to ima li sada veće mišiće i manje masnih naslaga, ali gubitak od 5 kilograma i 5 centimetara u struku primjećuje po odjeći i po tome što lakše hoda. Lakše bi mu trebalo biti i s prehranom, jer su mu nutricionistice najomraženija jela iz dijetnog jelovnika sada zamijenile nekim ukusnijim varijantama

Na mjerenju u Vitaminoteci, nakon mjesec dana sudjelovanja u akciji "Mršavimo zajedno", Robert je imao točno 4,7 kilograma manje nego na početku. Sa 117,9 pao je na 113,2 kilograma, a struk u struku je izgubio 5 centimetara, pa mu je opseg sada 121 centimetar. Poslije se još jednom sam vagao pa je imao 111,5 kilograma.

"Super mi je, vidim napredak i jako sam zadovoljan", komentirao je Robert, koji se sada nalazi točno na pola puta do kraja. Kaže da ne obraća posebno pažnju na to ima li sada negdje manje sala i vide li mu se mišići, jer mu to nije toliko važno, ali primjećuje da lakše hoda i da bez problema stane u garderobu koja mu je prije bila tijesna. 

Manje kila i više zdravih navika

S oduševljenjem je suzdržan, jer, kako kaže, nije netko tko se lako oduševljava. "Uostalom, još nije kraj, preda mnom je još puno posla, pa će onda biti prilike za oduševljenje", objašnjava.

Nutricionista Sandra Krstev Barać ipak kaže da su Robertovi rezultati nadmašili očekivanja:

"Robert je u 4 tjedna uspješno smršavio 4,7 kilograma i obujam struka mu se smanjio za 5 centimetara. Osim što je usvojio mnoštvo pozitivnih navika, poput redovitih i uravnoteženih obroka te tjelovježbe, Robert je znatno smanjio svoje prehrambene poroke, među kojima je bilo obilje suhomesnatih proizvoda, fast fooda, gaziranih napitaka i kave.

Iako i sam priznaje da mu ponekad nedostaje neka hrana u kojoj je prije uživao u izobilju, a tu osobito misli na crveno meso i krumpir, vjerujem da je svjestan činjenice da je uspjeh moguće postići samo raznolikošću i umjerenošću u prehrani. Pred njim je još dug put, ali ovi pozitivni rezultati kao i vidljivo opće poboljšanje stanja organizma predznak su uspjeha", komentirala je Sandra.

Novosti u jelovniku

Robert se nuricionisticama požalio na rižoto sa šparogama, sojine odreske i proso. Ta mu jela nisu ukusna i mučio se s njima svaki put kad bi ih imao na jelovniku. Zato su ih sada zamijenile s nekim drugim jelima u nadi da će mu se ona više svidjeti. Šparoge, čije je sezona ionako prošla, zamijenjene su mahunama, a umjesto sojinih odrezaka i prosa, na meniju ima lazanje s povrćem i gljivama.

Robertovim pritužbama na nedostatak mesa nutricionistice ipak nisu popustile, jer, kažu, ne može meso uvijek biti za ručak, već prehrana treba biti raznolika.  

Saznaj tko svaki dan Roberu kuha ručak!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.