Dijeta Dijetni savjeti 26. travnja 2018.

Kim Kardashian održava liniju uz ovaj desetodnevni detoks

Foto: Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako se Met Gala sve više bliži, Kim Kardashian West sasvim je reorganizirala svoju prehranu i treninge kako bi se u punom sjaju prošetala crvenim tepihom. Prevention ti donosi njen kratki, ali intenzivni režim koji nije loše zapamtiti za 'krizne' situacije.

Fitness i prehrana

Uz dodatak treningu koji počinje u 5 sati ujutro po 6 dana u tjednu, Kim je započela i svoje čišćenje ili detoks koji traje deset dana i već je izgubila oko 2, 5 kilograma.

"Približava se Met Gala i trudila sam se vježbati, no počela sam jesti puno slatkiša i htjela sam to promijeniti kako bi jela zdravije i izbacila šećer iz mog života što više mogu", napisala je na svom Twitter profilu. 

"Uvijek imam slatkiša oko sebe i teško mi je odoljeti iskušenju", nastavlja.

Čišćenje 'Sunfare Optimal'

Ovaj program čišćenja organizma podijelila je i na svojoj aplikaciji s javnosti, a zove se Sunfare Optimal Cleanse

Jelovnik i ne djeluje tako zastrašujuće jer se sastoji i od purećeg variva, pikantne salate s lososom i tjestenine s piletinom. Samo što se ova jela ne jedu tako često. 

Svaki dan čišćenja mora se bar jedan obrok zamijeniti shakeom prema njihovom desetodnevnom planu, a od četvrtog do desetog dana piju se samo shakeovi i biljni čaj.

Možda te zanima... Kako je Kim Kardashian izgubila 22 kilograma za šest mjeseci? Dijeta Kardashian Možda te zanima... Kim Kardashian mršavi uz limunadu Dijeta

Bi li ovaj program i tebi odgovarao?

Iako zvuči primamljivo, kod ovakvih vrsta detoksikacija glad je neizbježna. I to snažna glad. Čak i ako izgubiš nekoliko kilograma, postoji opasnost da će se vratiti. 

Keri Gans, registrirana dijetetičarka i nutricionistica kaže kako "Čišćenje ili detoks program osmišljeni su za brz gubitak kilaže. Tako da je osobi zagarantiran povratak kilograma jer programi potiču izgladnjivanje, što ne vodi do dugoročnih rezultata".

Glavni razlog tome je što ne unosiš dovoljno kalorija, ni 1200 u jednom danu, pretpostavlja Gans. 

Nagli gubitak na težini nije približno učinkovit kao i postepeno gubljenje težine, oko kilogram tjedno. 

Gans upozorava kako je to ključ za dugoročno mršavljenje, ali i zdraviji život. 

Khloe Kardashian: "Obitelj je tražila od mene da smršavim"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.