Dijeta 05. veljače 2010.

Ines tretmanima topi celulit

Tretman-Ines-1
1/7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon dva anticelulitna tretmana u TwinTime Health&Wellness Clubu, Ines osjeća olakšanje u nogama i primjećuje da su joj se bedra već sada smanjila. Veseli se nastavku programa od ukupno 12 tretmana koje joj je na temelju detaljne analize tjelesne kompozicije osmislila dr. Dragica Kelam Perić

Prvi put u TwinTime Health&Wellness Clubu, koji se nalazi u zagrebačkom Kaptol Centru, u Novoj Vesi 11, Ines je bila na anticelulitnom tretmanu Dalton Beaute de la mer. Taj novi, takozvani hladni anticelulitni tretaman predstavlja rješenje za sve osobe koje uz problem celulita imaju i probleme sa varikoznim venama i kapilarima na području nogu. Preparati koji se koriste u ovom tretmanu ne sadrže agresivne tvari koje bi mogle pogoršati probleme vezane za vene i kapilare, nema potrebe za zagrijavanjem niti agresivnim masažama, a aktivne tvari djeluju i na jačanje samih stjenki kapilara.

Piling, maska i božanstvena masaža

Najprije se koža za tretman pripremi pilingom, a onda slijedi lagana desetminutna masaža kojom se potiče cirkulacija. Nakon masaže ulje nije potrebno ukloniti, nego se preko njega na tijelo nanosi anticelulina maska za učvršćivanje, koja sadrži  klorofil, ekstrakt morske vode te visoku koncentarciju ekstrakata ružmarina, lavanade, bršljana i ruskusa. Bogatstvo mora i morskih minerala aktivira stanični metabolizam u dubini kože i potiče limfni sustav što rezultira detoksifikacijom u dubokim slojevima kože, objašnjava dr. Dragica Kelam Perić iz TwinTime Health&Welness Cluba, koja je za Ines osmislila program tretmana podrške mršavljenju.

Za svoj prvi anticelulitni tretman Ines nam je rekla da je bio božanstven i dodala: "To je prilika da jedanput na tjedan odlutam i fizički i psihički od svega što me muči. Vjerujem da će biti učinkovito jer je riječ o stručnjacima koji su nam individualno pristupili i pomno odradili sve preglede prije sastvaljanja programa. Vjerujem da će nakon tri mjeseca biti rezultata, osobito u kombinaciji s teretanom."

Klikni i saznaj kako vježbama s gumom možeš smanjiti celulit i učvrstiti mišiće.

Termalno blato topi celulit

Sljedeći tretman na kojem je Ines bila prilikom svog drugog posjeta TwinTime-u je tretman termalnim blatom iz talijanskih termi Salsomaggiore."Originalno termalno blato je mješavina termalne vode i soli s prirodnom glinom koja ima ljekovita svojstva i koristi se kod kožnih problema kao i problema cijelog organizma. Termalno blato iz termi Salsomaggiore je posebna mješavina bentonita i soli broma i joda s termalnom fosilnom vodom i iznimno je učinkovito u liječenju kožnih bolesti kao i problema s mišićima i zglobovima. Terapija ovim blatom ima pomaže u eliminaciji toksina i površinskih mrtvih stanica kože, pokretanju zastoja tekućine, kao i stimulaciji cirkulacije. Isto tako pomaže i u tretmanima mršavljenja i uklanjanja celulita", tvrdi doktorica.

Tretmani termalnim blatom mogu se primjenjuvati na cijelom tijelu ili samo na području bedara, stražnjice i trbuha. Nanošenjem blata na ta područja postiže se stimulacija cirkulacije, lipoliza te detoksifikacija, odnosno uklanjanje štetnih metaboličkih produkata, razbijanje celulita te oblikovanje i stanjivanje područja zahvaćenih celulitom.

Ines je bila na tretmanu bedara i nakon toga nam je ispričala: "Osjetila sam značajno olakšanje u nogama i primijetila da su moja bedra i vizualno i osjetilno manja. To me jako razveselilo, jer je to tek drugi tretman, a ima ih još deset. Kompletno počinjem osjećati neke transformacije u svom tijelu, nisam više napuhana i osjećam da mi se počinju formirati mišići. Mislim da je to rezultat svih elemenata ovog programa mršavljenja, dakle posebne prehrane, teretane i tretmana."

U dijetnoj tražilici pronađi svoj idealni način prehrane za smanjivanje masnih naslaga, pa i celulita.

"Izgubit ću barem 28 cm!"

Nakon što je doznala rezultate analize svoje tjelesne kompozicije i plan tretmana, Ines je razveselila pretpostavka da bi ukupno trebala izgubiti oko 28 cm, od čega po 7cm na bedrima, oko 11 cm u području trbuha i oko struka, a ostalo u obujmu ruku i listova. Budući da uz tretmane i vježba i drži dijetu, ona se nada i boljim rezultatima.

"Moram napomenuti da su sve djevojke koje tamo rade izrazito ljubazne, voljne pomoći savjetima i sa zanimanjem prate moju transformaciju tijela. Sada se osjećam još bolje, još sam više motivirana i ispunjena srećom. Idemo dalje u nove pobjede", zaključuje Ines.

U njezinom profilu možeš proučiti njezin jelovnik i plan vježbanja.

Rezultati analize tijela

Da bi za Ines osmislila plan tretmana, dr. Dragica Kelam Perić iz Twin Time Health&Wellness Cluba napravila joj je detaljnu analizu tjelesne kompozicije. Krojačkim metrom izmjerila joj je obujam ruku, prsa, struka, donjeg dijela trbuha, bedara, sredine bedara, listova i skočnih zglobova.

Također joj je izmjerila dijametar kostiju na zglobovima i debljinu kožnog nabora, koja otkriva količinu potkožnog masnog tkiva. Sve te podatke unijela je u E.J. Multiprogram, kompjuterski program za analizu tjelesne kompozicije i kreiranje individualiziranog programa mršavljenja i postizanja idealne figure.

Izmjeri i ti svoje zapešće i u trenutku doznaj kakva ti je građa tijela!

Celulit 3. stupnja i rizik od metaboličkog sindroma

"Indeks tjelesne mase iznosi joj 28, što se definira kao prekomjerna tjelesna težina. S obzirom na opseg struka koji je veći od 90 cm, postoji rizik za razvoj visceralne debljine te metaboličkog sindroma. Trenutačni udjel mišićne mase je ispod 30 % , koštane mase 12 % , a masnog tkiva oko 38 %", rekla nam je doktorica podatke koje je izračunao E.J. Multiprogram.

Još je pomoću Cellmetar folija - toplinskih senzora koji se prislone na područje zahvaćeno celulitom kako bi se odredio njegov stupanj - utvrdila da Ines ima stadij celulita 3/4.

Znaš li da dugo sjedenje u nepravilnom položaju pogoduje nastanku celulita? Pogledaj video i provjeri kako sjediš za stolom u uredu.

"Programom od dvanaest kombiniranih aparativno – preparativnih tretmana nastojimo dubinski izdrenirati i detoksificirati tijelo, potaknuti mobilizaciju potkožnog masnog tkiva te tonificirati kožu tijela i smanjiti celulit", rekla je dr. Dragica Kelam Perić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.