Dijeta 23. svibnja 2011.

Enine vježbe za čvrste nadlaktice

Ena1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ena trenira čak 5 puta tjedno, a njezin osobni trener Josip Tot osmislio je trening koji se sastoji od 70 posto kardio vježbi i 30 posto vježbi s otporom, a u prva četiri tjedna treniraju bez pauze kako bi Enina frekvencija srca ostala visoka, a kalorije se brzo trošile

Fitness instruktor i Enin osobni trener Josip Tot iz  XXL fitness centra u Osijeku komentirao je kako se Ena snalazi u teretani.

'Enin program treninga sadrži 70 posto kardio vježbi i 30 posto vježbi s otporom, u prvom dijelu kardio programa koristimo sadržaje koje nude sva 3 XXL fitness centra u Osijeku: spinning, kettlebell, aero boxing, body stayling. Dio programa s otporom sastoji se od statičkih vježbi i istezanja do dinamičkih vježbi na spravama te vježbi sa slobodnim utezima'.

Prvih 4 tjedna bez pauze

Enin trening traje između 60 i 90 minuta, a intenzitet treninga je jako visok.

'Trening s otporom radimo u prvih 4 tjedna bez pauza (ili s vrlo malim pauzama) da bi frekvencija srca ostala visoka kako bi se trošile kalorije i višak masnoće. Na spravama ćemo raditi s manjim kilažama i puno repeticija. Poseban naglasak stavljamo na tehničku pravilnost izvođenja vježbe kako bi kontrakcija muskulature bila potpuna. U XXL fitness centrima u Osijeku i Zagrebu nudimo neke od najmodernijih i najnovijih programa osobnih i grupnih treninga kao što su walking, spinning i drugi treninzi na svjetskoj razini', kaže Josip.

Enine kritične točke: trbuh i bokovi

Enine kritične točke su tipična ženska područja gdje se nakuplja masnoća: trbušna linija te bokovi i bedra. Josip je prilagodio trening Eninom dnevnom unosu kalorija, a s napretkom je više nego zadovoljan.

'Treniramo 5 puta na tjedan, a onda slijede 2 dana odmora! S Enom imam vrlo otvoren odnos i svjesni smo posla koji nas čeka da bi došli do cilja koji Ena želi! Ena je vrlo hrabra mlada djevojka koja se puna entuzijazma upustila u ovaj projekt , a taj njezin entuzijazam je najveća prednost na putu prema našem cilju!'

Sretna i iscrpljena!

'Iako su svi treninzi jako naporni, vidim napredak svaki dan, što me jako veseli.

Nakon svakog treninga sam iscrpljena, ali zadovoljna sama sa sobom. Kada dođem s treninga nemam volje jesti kao prije, jer pomislim nisam se valjda bez veze mučila, da bih sada sve upropastila prejedanjem.

'Kada sam na prvom treningu stala na orbitrek, odmah sam se uspuhala, a danas bez problema odvozim sat vremena bez jakog uspuhivanja', pohvalila nam se Ena.

Na treninzima joj je sve lakše i zahvaljujući adidas odjeći, koja je napravljena posebnom Clima lite tehnologijom.

Riječ je o laganoj i prozračnoj tkanini koja odvodi znoj od kože. Na taj način poboljšava regulaciju prirodne temperature tijela, te omogućuje osjećaj suhoće i svježine prilikom napornih treninga.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.