Dijeta 27. lipnja 2011.

Enine male dijetne tajne

Vindon-Puretina
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ena je tijekom trajanja akcije ''Mršavimo zajedno'' po prvi puta počela redovito doručkovati, a bijeli kruh i tvrdi sir zamijenila je raženim kruhom i posnim sirom. Na kavi s prijateljima više ne naručuje gazirana pića, već običnu ili mineralnu vodu što joj također pomaže u mršavljenju

U kafiću naručujem mineralnu vodu umjesto gaziranih sokova

Već tjednima se prebacujem na novi režim prehrane i učim zdravijem načinu života i napokon mogu reći da mi to više ne pada teško. Vikendima kad budem kod kuće umjesto na faksu, nije mi teško gledati kada ostali uzimaju hranu koja se meni ne preporuča. Nije mi problem zanemariti grickalice i slastice. U kafiću mi naručivanje mineralne ili obične vode, umjesto sokova, predstavlja normalnu stvar.

Ovih dana sve je je lakše jer u ovo doba godine postoji ogroman izbor namirnica koje se mogu kupiti i pripremiti na jednostavan i zdrav način i moram se diviti kandidatkinjama akcije ˝Mršavimo zajedno˝ koje su sa novim režimom započele prošle jeseni. Smatram da im je bilo puno teže i što se tiče prehrane, zbog manjeg izbora namirnica, i što se tiče aktiviranja na polju vježbanja. Ljeti kretanje nije ograničeno lošim vremenskim uvjetima kao što je slučaj zimi pa ti praktički ne preostaje ništa osim vježbanja u zatvorenom prostoru poput teretane.

Talijanska kuharica sa zdravim jelima

Osim što sam se priviknula na vlastiti jelovnik, počela sam lagano isprobavati i druge stvari. Od prijateljice sam na poklon dobila talijansku kuharicu sa zdravim jelima, te mnoštvo korisnih savjeta o spravljanju povrća koje ona toliko voli. Zbog nje ću zavoljeti mix povrća sa sojinim umakom u woku.

U posljednja sam dva mjeseca isprobala mnoštvo hrane koju prije nisam jela. Nekad mi ne bi palo na pamet zamijeniti bijeli kruh i tvrdi sir raženim kruhom i posnim sirom, a danas mi je to sasvim u redu. Najteže mi od svega padaju jela sa ribom. Kad sam započela sa programom nakupovala sam osliće i sardine koje sam očistila i spremila u zamrzivač i još uvijek baš ne uživam u njihovoj pripremi i jelu. Jednostavno sam previše kontinentalni tip i vjerojatno ću, što se ribe tiče, i dalje misliti da su riblji štapići zakon.

Za ručak najradije pripremam Vindon puretinu prženu samo na malo maslinovog ulja jer je tako najjednostavnije i najbrže, a meni zbog studenskog života tako najbolje odgovara. Kao prilog uzimam svo sezonsko povrće, ovisno o tome koje mi se jede taj dan.

Sve je zapravo stvar navike, i ako si dovoljno uporan, uspiješ prihvatiti nove stvari. To su mi svi govorili od početka i tek sada, nakon ovoliko tjedana, vidim da su u pravu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.