Dijeta 06. srpnja 2012.

Dijetom do nižeg kolesterola

Mladen2
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Andreu i Mladena posebno su razveselili liječnički nalazi nakon dva i pol mjeseca trajanja projekta '' Mršavimo zajedno''. Supružnici su zajedno izgubili čak 21 centimetar u struku, Andrea je uspješno snizila razinu triglicerida u krvi, a Mladenov nalaz je pokazao ukupni pad razine kolesterola što je odlična vijest za njegovo zdravstveno stanje

Andrea i Mladen su pri kraju dijetnog programa ponovno provjerili svoje zdravstveno stanje u Poliklinici Sunce. Najvažnije je bilo iz nalaza krvi vidjeti koliki su kolesterol i masnoće, a na internističkom pregledu su potom mjerili gustoću kostiju, postotak masnog, mišićnog tkiva i zatim obujam struka i bokova.

Rezultati su razveselili doktoricu Marijanu Kraljević Šmalcelj, ali i naše kandidate:

Andrea je normalizirala index tjelesne mase, izgubila je čak 8,5 cm u struku i 5 cm u bokovima. Također laboratorijski nalaz je pokazao pad triglicerida sa 1,9 na 0,8 mmol/l.

Mladen je izgubio čak 13 cm u struku i 7 kg u bokovima, a mjerenja su pokazala da mu se i omjer masnoća i mišićnog tkiva u tijelu promijenio na bolje, sada ima 23,5 posto masnoće, te 40,3 posto mišićnog tkiva na zavidnoj razini. Također, laboratorijski nalaz krvi je pokazao ukupni pad kolesterola sa 5,8 na 4,6 mmol/l  te sniženje triglicerida sa 5,9 na 1,8 mmol/l, što su odlični rezultati za Mladenovo zdravlje.

Mišljenje dr. Marijane Kraljević Šmalcelj iz Poliklinike Sunce

Zdravlje svih kandidata na kraju projekta " Mršavimo zajedno" je vidno poboljšano. Rezultati koje su postigli su na zavidnoj razini. Andrea i Mladen se puno bolje osjećaju fizički, ali i psihički, te praktički zrače pozitivnom energijom. Svi zajedno usvojili su dobre prehrambene navike. Tako je Mladen uveo doručak koji je  "pokretač metabolizma" i dnevne energije , a izbacio klasičnu večeru, te ju zamijenio voćem, povrćem, svježim sirom. Andrea je naučila uklopiti u sve dnevne, poslovne i obiteljske obveze i nešto za sebe kao što je vožnja bicikla.

Svi kandidati postali su "ovisnici" o endorfinima, tzv. hormonima sreće koji se luče nakon vježbanja i treniranja, te usvojili zdrave navike redovite tjelesne aktivnosti.

Komentari kandidata

Andrea Matijević nakon završnog pregleda u Poliklinici Sunce

Jako sam zadovoljna nalazima. Trigliceridi su mi u normali što mi je bilo bitnije i od samog gubitka kilograma. Ostali nalazi su i prije bili uredni tako da nije bilo iznenađenja.

Mladen Matijević nakon završnog pregleda u Poliklinici Sunce

Vrlo sam zadovoljan i sa svojim zdravstvenim stanjem i izgubljenim kilogramima. Uvidio sam da gubitak kilograma pomaže zdravlju i balansira organizam. Na početku programa 'Mršavimo zajedno' imao sam problematičan krvni tlak, koji se sada nakon gubitka suvišnih kilograma normalizirao. Sretan sam što su redoviti obroci i vježbanje postali dio moje svakodnevice. Osjećam se ugodnije u svom tijelu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.