Dijeta 03. svibnja 2012.

Dijetom do niže razine triglicerida

Andrea_3
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon sistematskog pregleda u Poliklinici Sunce, Andrea je potvrdila kako je dobrog općeg zdravlja, a jedina iznimka su blago povišene razine triglicerida.  No uz redovite treninge i novi, zdraviji jelovnik, Andrea namjerava razinu triglicerida i indeks tjelesne mase približiti idealnim omjerima

Iako do sada nije prakticirala redovite sistematske preglede, posjet Poliklinici Sunce pokazao je kako Andrea nema većih zdravstvenih tegoba. Ukupna razina kolesterola kod Andree iznosi 3,8 mmol/L, a referentni okvir kreće se od 3,5 do 5 mmol/L. I razina dobrog (HDL) i lošeg (LDL) kolesterola u granicama su normale, no primijećena je blago povišena razina triglicerida.

Zadovoljna dobrim nalazima

'Uglavnom sam dobrog zdravlja, a kako tegoba nije bilo, rjeđe sam odlazila na preglede. Zadnji put sam bila na kompletnom sistematskom pregledu prije pet godina.

Osjećam se dobro, a po nalazima vidim da je taj osjećaj opravdan - dobrog sam zdravlja, osim blago povišenih triglicerida za koje vjerujem da će se jako smanjiti po završetku ovog programa', kaže Andrea koja bi po završetku programa "Mršavimo zajedno" voljela dovesti razinu triglicerida u granice normale, kao i indeks tjelesne mase.

Mišljenje doktorice Marijane Kraljević-Šmalcelj iz Poliklinike Sunce

I stručnjak iz Poliklinike Sunce, doktorica Marijana Kraljević-Šmalcelj, potvrdila je kako je Andrea dobrog općeg zdravlja. Ipak, zbog viška kilograma te indeksa tjelesne mase od 28,1 savjetuje joj dijetalnu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost.

'Andrea treba smršaviti radi očuvanja zdravlja, kako bi smanjila potencijalne faktore za bolesti srca i krvnih žila te dijabetes.

Također, debljina i sjedilački način života pridonose bolestima od strane lokomotornog sustava, a to opet vodi u smanjenu pokretljivost koja potiče pretilost. Tako se osoba lako može zateći u začaranom krugu debljanja', upozorava doktorica Kraljević-Šmalcelj.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.