Dijeta 09. srpnja 2012.

Davorov psiho profil

Davor-Igor
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Davoru je tijekom programa ''Mršavimo zajedno'' puno značio i sportski psiholog Igor Čerenšek koji je svojim savjetima pomogao da lakše i efikasnije provodi dijetu i pobijedi svoju želju za kolačima

Uz psihologa sam zaboravio na kolače

'Igor je osvijestio moju strast prema kolačima. Ima to objašnjenje u suvremenoj psihologiji, taj njegov iznenadan napad na moju strast prema ekleru, doboš torti, kremšniti i kanadskoj krafni (donuts). ''Ako ćeš jesti kolače biti ćeš debeo. Stavi si najdraže traperice ili majicu i reci: hoćeš mene nositi ili ćeš biti debeo?'' Od tog razgovora nisam pojeo niti jedan kolač. Čak imam osjećaj da je Igor bio toliko dobar i uvjerljiv da do smrti više neću jesti kolače.

Ta odluka protiv kolača bila bi kao moj doživotni zadatak. Nadam se još samo da će psihološke čarolije našeg sportskog psihologa Igora Čerenšeka djelovati još dugo, jer smo naše smjernice za zdravi život napisali u nekoliko važnih natuknica i postulata. I kad je nedoumica ili kriza samo ih pogledam... da se opametim', kaže Davor Meštrović.

Mišljenje Igora Čerenšeka

Na početku projekta ''Mršavimo zajedno'' sportski psiholog Igor Čerenšek je primijetio kako Davor za svoje slabosti često pronalazi racionalne izgovore.

Razgovor sa Davorom bio je duži nego što to obično biva na prvom razgovoru s obzirom da smo se dotakli raznih životnih tema, te je vrijeme tako provedeno u razgovoru proletjelo jako brzo i ugodno. Davor je gospodin izgrađenog karaktera sa jasnim stavovima i pogledima na svijet. Upravo zbog takvih stavova i želja, Davor je postao dio ovog programa sa ciljem da popravi svoj izgled, ali i zato što prihvaća izazove i vjeruje da u ostvarenju svog sna može i uspjeti.

Davor je primijetio da ponekad za svoje slabosti vješto pronalazi odlične racionalne izgovore, ali isto tako shvatio je da ovog puta nema prostora i vremena za izgovore i kompromise, već je morao pronaći način i učiniti sve što je potrebno kako bi uspio za što je naravno morao ostati otvorena uma i zadržati snažnu i jasnu usredotočenost na svoj cilj koji nije bio nimalo lak.

Davorov napredak

Vrlo jednostavno mogu zaključiti da je Davor odlično napredovao u ovom programu. Osim što je izgubio na kilogramima, zahvaljujući svom napornom radu i ustrajnosti u potpunosti je izmijenio odnos mišićnog i masnog tkiva u tijelu, stekao je brojne zdrave navike, te pronašao načine pomoću kojih zadržava svoju motivaciju visokom.

S obzirom na sve to Davor namjerava i u budućnosti nastaviti živjeti ovim novim stilom života i ako tako i bude, Davor će biti još zadovoljniji svojim fizičkim izgledom, što će se naravno pozitivno odraziti i na njegov zdravstveni status.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.